Telekom. Huawei si Orange vor sa aduca Internet in Scoli

Telekom. Huawei si Orange vor sa aduca internet in scolile din Romania, companiile concurand pentru un contract de stat si 4500 de scoli din tara.

telekom huawe orange internet scoli

Telekom. Huawei si Orange concureaza pentru un contract de stat care are drept scop aducerea internetului in 4500 de scoli din Romania, statul roman pregatind 165 de milioane de lei, sau cam 35 milioane de euro, pentru proiect. Telekom si Orange sunt in mod frecvent implicate in proiecte de acest gen, insa Huawei este o aparitie interesanta, mai ales ca un scandal international imens pune compania intr-o lumina extrem de proasta in momentul de fata.

Telekom. Impreuna cu Orange, operatorii vor avea o serie de companii catre care vor subcontracta efectuarea lucrarilor efective pentru a conecta scolile la internet, acest lucru implicand echipamentele si conectarea efectiva la retea. Vorbim despre 4500 de coli gimnaziale care vor beneficia de conectivitatea wireless la internet de la Telekom, Orange, sau Huawei, in cazul primelor doua fiind clara furnizarea serviciului, insa cand vine vorba de Huawei, nu se stie de la cine va cumpara conexiunile de internet.

Telekom. Huawei si Orange vor sa aduca Internet in Scoli

Telekom. Proiectul la care participa impreuna cu Orange si Huawei este finantat complet din fonduri europene nerambursabile, deci nu este vreun ban platit de la bugetul de stat al tarii noastre. Proievtul prevede instalarea a 20.000 de echipamente wireless in cele 4500 de scoli de catre Telekom, Orange, sau Huawei, iar 54 de persoane urmeaza sa fie instruite sa le administreze si sa le foloseasca, numarul acestora fiind foarte mic in comparatie cu numarul efectiv de echipamente.

Telekom. Avand in vedere intregul scandal cu spionajul pe care l-ar face Huawei la nivel international, va fi interesant de vazut ce fel de reactie vor avea autoritatile din Romania in aceasta licitatie. Nu stiu daca va conta in vreun fel situatia prin care trece Huawei acum, insa daca va avea preturi mai mici decat Telekom, sau Orange, atunci exista sanse foarte mari sa castige licitatia, si sa aduca echipamentele sale in 4500 de scoli din Romania.

2 COMENTARII

  1. Vor sa spioneze sistemul de invatamant. Cred ca sunt ingroziti de rezultatele lui si nu vor sa repete aceleasi greseli in China.