Android si iOS. Crestere URIASA Inregistrata in 2018

Android iOS aplicatii

Android si iOS au avut parte de o crestere substantiala in cursul anului 2018 in ceea ce priveste numarul de descarcari pentru aplicatii, dar si a banilor cheltuiti de catre oameni pentru a le cumpara. In 2018 s-au inregistrat 113 miliarde de descarcari de aplicatii pentru iOS si Android prin App Store si Google Play, cu peste 10 miliarde mai multe decat in 2017.

Android si iOS au generat deasemenea vanzari de 76 miliarde de de dolari in 2018 fata de 2017, aici cresterea fiind de 20%, din nou foarte mare, de peste 10 miliarde, doar ca de dolari. Jocurile sunt cele care au generat incasarile cele mai mari pentru companii, iar asta e perfect normal, deoarece ele sunt in general foarte populare in randul tuturor utilizatorilor.

Android si iOS. Crestere URIASA Inregistrata in 2018

android ios aplicatii google play android ios aplicatii App Store

Utilizatorii care au instalat aplicatii pe telefoanele cu iOS si Android au petrecut, in medie, cam 3 ore zilnic jucandu-se cu, 10% mai mult decat anul trecut, si cu 20% mai mult decat in 2016. Facebook Messenger este cea mai descarcata aplicatie in App Store si Google Play, urmata de catre aplicatia Facebook, cea WhatsApp fiind plasata pe pozitia a treia.

android ios aplicatii google play

In ceea ce priveste jocurile, avem Helix Jump, Subway Surfers, PUBG Mobile, Free Fire si Love Balls, utilizatorii iOS si Android generand cele mai multe descarcari pentru acestea. In final, avem aplicatiile care au generat cei mai multi bani pe iOS ai Android, Netflix fiind in top, urmata de catre Tinder, Tencent Video, IQIYI, si Pandora Music.