Huawei. BOICOT URIAS Impotriva Apple, Angajati AMENINTATI

Huawei. Un boicot uriase a fost pornit impotriva companiei Apple, angajatii fiind amenintati de catre partenerii chinezilor, iata ce nu trebuie sa faca.

Huawei boicot

Huawei. China se intoarte impotriva Apple, deoarece sute de companii se coalizeaza impotriva celor din Cupertino, pornind un boicot care are menirea de a afecta vanzarile iPhone in regiune. V-am spus acum cateva saptamani ca unii parteneri ai Huawei ofera rambursarea a pana la 20% din pretul unui telefon al Huawei sau ZTE daca angajatii aleg sa le cumpere in locul iPhone, sau a altor telefoane Android, insa razboiul a escaladat in cursul ultimelor saptamani.

Huawei. Companiile chinezesti care o sustin si-au anuntat angajatii inclusiv ca le vor oferi si telefoane gratuite daca renunta sa mai cumpere iPhone, sau renunta complet la telefoanele Apple pe care le detin in acest moment. Alte companii ofera bauturi alcoolice gratuite in cuantum de pana la 30% din valoarea telefoanelor Huawei pe care angajatii le cumpara, deci tot felul de masuri disperate sunt luate pentru a creste sustinerea fata de compania atacata de catre americani.

Huawei. BOICOT URIAS Impotriva Apple, Angajati AMENINTATI

Huawei. In cazul altor companii masurile sunt extreme, deoarece angajatii sunt amenintati cu confiscarea telefoanelor, dar si concedierea in cazul in care nu “profita” de reducerile pentru telefoanele chinezesti. Toate aceste masuri sunt obligatorii pentru angajatii a sute de compani chinezesti care fie lucreaza cu Huawei si ZTE, fie pur si simplu actioneaza la comanda guvernului local, ori pur si simplu fac parte dintr-o coalitie menita sa boicoteze produsele americane.

Many Chinese businesses have told employees they will receive subsidies if they buy Huawei smartphones to aid the company. Most are subsidizing 10% to 20% of the purchase price, with some even covering the full amount. A machinery maker in Shenzhen, where Huawei is based, threatened to confiscate Apple devices from employees and fire those who did not comply. Menpad, a Shenzhen-based tech company, said it would punish employees who buy Apple products. Finally, Shenzhen Yidaheng Technology said it would fine staffers who bought iPhones the equivalent amount of their device, while other companies threaten to withhold bonuses.

Huawei. Ceea ce se intampla in China este uimitor pentru ca nicio alta companie nu a avut parte de sustinere la fel de mare intr-o situatie similara, iar aici fac referire si la ZTE, care a trecut prin probleme similare. Desigur ca situatia diferita are la baza legaturile foarte stranse dintre guvernul comunist si presedintele companiei Huawei, asa ca privind lucrurile din aceasta perspectiva, devine mult mai “normal” ceea ce vedem in momentul de fata in tara.