Huawei. INTERZICEREA Produselor, o URGENTA NATIONALA

Huawei. Interzicerea produselor companiei, impreuna cu cele ale ZTE, devine o urgenta nationala, iata tara care vea sa le interzica in totalitate din 2019.

huawei urgenta

Huawei. Interzicerea completa a produselor chinezilor, impreuna cu cele ale ZTE urmeaza sa devina o urgenta nationala, iar toate companiile vor avea interdictie de a le mai vinde catre persoanele fizice. Vorbim aici despre SUA, unde Donald Trump ia in considerare declararii unei “urgente nationale” privind echipamentele de telecomunicatii ale Huawei, si se gandeste sa le interzica tuturor companiilor sa le mai cumpere, impreuna cu cele ale ZTE.

Huawei. Trump a interzis deja produsele celor doua companii in institutiile statului, insa se pare ca noua legislatie pregatita de catre presedintele SUA urmeaza sa se aplice pentru toate companiile de pe teritoriul tarii. Se pare ca Donald Trump se gandeste de ceva timp sa interzica produsele celor de la Huawei, dar si pe cele ale ZTE, insa acum decizia ar putea fi luata in orice moment, iar semnarea ordinului prezidential pentru interzicerea lor ca o “urgenta nationala” pare sa fie iminenta.

Huawei. INTERZICEREA Produselor, o URGENTA NATIONALA

Huawei. 8 luni pare sa fi asteptat Donald Trump pana sa ajunga la o asemenea decizie, iar luarea sa ar putea fi influentata si de faptul ca foarte multe companii chinezesti au amenintat angajatii ca-i concediaza daca nu renunta la iPhone. Pe de alta parte, guvernul din China sustine ca SUA nu are motive sa ia o decizie atat de radicala, acuzandu-i pe cei de la Washington ca iau decizii fara sa prezinte dovezi care sa le sustina afirmatiile foarte grave privind riscurile pe care le reprezinta companiile.

The executive order, which has been under consideration for more than eight months, could be issued as early as January and would direct the Commerce Department to block U.S. companies from buying equipment from foreign telecommunications makers that pose significant national security risks, sources from the telecoms industry and the administration said. The executive order would invoke the International Emergency Economic Powers Act, a law that gives the president the authority to regulate commerce in response to a national emergency that threatens the United States.

Huawei. Guvernul chinez sustine deasemenea ca deciziile de acest gen sunt mult prea “politizate”, ele afectand liberul schimb de tehnologii intre tari, iar realitatea este ca pana in prezent nimeni nu a dezvaluit vreo dovada care sa sustina acuzatiile americanilor. Nici daca SUA va prezenta dovezi care sa confirme fara dubiu faptul ca exista probleme mari de securitate cu produsele chinezilor, sunt sigur ca vor exista multe persoane care nu vor crede in ceea ce le este pus in fata.