Huawei. Apple Vorbeste despre TEAMA Represaliilor

Huawei. Apple a vorbit prin presedintele Tim Cook despre teama represaliilor care ar putea veni in urma atacurilor facute de catre SUA si multe alte tari.

huawei represalii

Huawei. Victima a SUA in razboiul comercial dus impotriva Chinei, compania este deasemenea motivul pentru care multe companii din tara au decis sa le interzica angajatilor sa mai cumpere telefoane iPhone. Avand in vedere ca SUA a interzis produsele companiei Huawei in institutiile sale, si se ia in calcul interzicerea lor in toata tara, Apple ar putea fi vizata de catre guvernul chinez cu masuri similare, iar presedintele companiei a vorbit astazi despre aceasta teama.

Huawei. Presedintele Apple, Tim Cook, a afirmat astazi ca nu se teme ca ar putea fi tinta unor represalii ale guvernului chinez, acelasi lucru fiind valabil inclusiv in cazul companiei pe care o conduce in momentul de fata. Tim Cook a afirmat ca nu se teme ca ar putea fi arestat de catre guvernul chinez, asa cum s-a intamplat cu fiica presedintelui companiei Huawei in Canada, iar acest lucru e normal, pentru ca el nu a fac nimic din ceea ce a facut Meng Wanzhou in SUA.

Huawei. Apple Vorbeste despre TEAMA Represaliilor

Huawei. Companiile care vand telefoane in China au fost amenintate de catre guvernul chinez prin intermediul presei de stat, aceasta din urma spunand ca vanzarile pot fi blocate in orice moment in tara. Situatia dintre SUA si China este foarte tensionata, insa a aresta presedintele celei mai populare companii IT de pe planeta n-ar fi o miscare chiar atat de buna, si cu siguranta n-ar ajuta Huawei sa revina pe piata din SUA, sau sa evite alte sanctiuni, care se cam aplica la nivel global acum.

I was just there in October. I’m going back later this quarter. And so it’s not something I’m even thinking about is the truth. I don’t know the circumstances of that, and I don’t need to know and shouldn’t know. But what I can tell you is I feel welcomed when I go there. I do believe that it’s in the best interest of both countries to have a very strong trade relationship. This thing is a big agreement between the countries, and it’s very complex and it clearly needs updating, there’s no doubt about all of that. Business can play a very key role in bringing countries together.

Huawei. Scandalul dintre SUA si China a pornit foarte departe de compania chinezeasca, insa a avut-o in centru pentru ca e compania fanion a statului chinez, iar SUA a reusit sa convinga si alte tari aliate sa se intoarca impotriva sa. China are sanse foarte mici sa convinga state importante la nivel global sa favorizeze Huawei in timp ce interzic produsele Apple, asa ca e improbabil ca dincolo de tara asiatica sa fie afectate afacerile companiei americane.