INTERZICEREA iPhone in Germania facuta cu o Cautiune URIASA

Interzicerea iPhone in Germania a fost facuta cu plata unei cautiuni uriase de catre compania Qualcomm, iata cat de mare este suma, si ce mai poate face Apple.

iPhone interzis Germania cautiune

iPhone este interzis in Germania de la finalul anului trecut, sau cel putin unele modele nu mai pot fi vandute de catre compania Apple si partenerii sai in tara, dupa ce Qualcomm a obtinut un ordin judecatoresc de oprire a vanzarilor iPhone 7 si iPhone 8 au fost scoase din vanzare de catre compania Apple inca de la finalul anului trecut, iar pentru a se face acest lucru, cei de la Qualcomm au trebuit sa depuna o cautiune de 1.5 miliarde de dolari, 1.34 miliarde de euro, pentru ca acele modele sa fie interzise in Germania.

Cele doua modele iPhone au fost interzise in Germania deoarece Qualcomm a reusit sa convinga o instanta ca Apple i-a copiat anumite elemente din cateva brevete de inventie prin sistemul de operare iOS lansat cu telefoanele. Interdictia a fost impunsa si cu o conditie, ca Qualcomm sa depuna o cautiune de 1.5 miliarde de dolari din care vor fi platite despagubiri catre compania Apple in cazul in care ordinul de interdictie va fi anulat prin apel de catre Apple.

INTERZICEREA iPhone in Germania facuta cu o Cautiune URIASA

Apple a scos iPhone 7 si iPhone 8 din vanzare in Germania, inclusiv de pe website-ul sau, in contrast cu ceea ce s-a intamplat in China, acolo unde-si vinde in continuare telefoanele, desi o interdictie similara a fost impusa. Unele magazine din Germania au continuat sa vanda telefoanele iPhone 7 si iPhone 8 in tara, desi n-ar fi trebuit sa se intample asta, sau cel putin asa a interpretat compania Qualcomm ordinul de interdictie acordat impotriva Apple.

U.S. chipmaker Qualcomm took steps to enforce a court order banning the sale of some iPhone models in Germany following a patent dispute, a move that will likely see Apple pull those models from its German stores. A spokesman for Gravis, Germany’s biggest reseller of Apple products which is owned by telecoms company Freenet, said on Friday that it still had all Apple products on sale, including the iPhone 7 and 8 models. Qualcomm posted bonds of 1.34 billion euros ($1.5 billion) on Thursday, as required for the German court order to come into effect. The court found on Dec. 20 that Apple had infringed Qualcomm patents on power-saving technology used in smartphones.

Interzicerea iPhone in Germania a venit ca o surpriza majora, pentru ca mai nimeni nu se astepta ca Qualcomm sa castige ordinul, mai ales ca in SUA nu a reusit sa convinga judecatorii sa-i ofere castig de cauza. Qualcomm e acuzata ca in Germania nu ar fi permis prezentarea unor probe care ar fi ajutat compania Apple sa evite interdictia, insa lucrurile sunt destul de departe de a se fi terminat, iar asta pentru ca Apple poate ataca decizia in instanta.