Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, cu CAT vor CRESTE Preturile

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, iata cu cat ar putea creste preturile serviciilor in Romania dupa anuntul facut de catre RCS & RDS pentru abonati.

Digi Mobil tarife

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom au avut parte de o surpriza pe final de 2018 prin anuntarea taxei pe cifra de afaceri de catre Guvernul Romaniei, iar RCS & RDS a avut prima reactie in urma ei. Compania a crescut preturile pentru serviciile oferite sub brand propriu, dar si prin Digi Mobil, iar acum foarte multa lume se intreaba daca si cu cat vor creste Orange, Vodafone, Telekom preturile abonamentelor pentru serviciile pe care le ofera in Romania.

Digi Mobil. Cresterile de preturi aplicate de catre RCS & RDS pentru serviciile oferite clientilor au fost mici, pentru ca si preturile abonamentelor in sine erau mici, dar pentru Orange, Vodafone, Telekom, preturile ar putea creste mai mult. La Digi Mobil cresterea de pret e nesemnificativa in raport cu abonamentele, care costau foarte putin, insa Orange, Vodafone, Telekom au abonamente care costa zeci de euro pe luna, iar acolo cresterile ar putea fi substantiale.

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, cu CAT vor CRESTE Preturile

Digi Mobil. Daca la acest operator am vorbit de cresteri de cativa lei, la Orange, Telekom, Vodafone cresterile de preturi pot ajunge si pana la cateva zeci de LEI, in functie de abonamentul pe care il folosim de la operator. La RCS & RDS cresterile au ajuns si pana la 10% pentru anumite abonamente, nu la cele ale Digi Mobil, iar la Orange, Vodafone, Telekom, asta poate insemna cresteri si de pana la 4, 5, 6 euro pentru abonamentele cu beneficiile cele mai mari.

Digi Mobil. Daca la RCS & RDS am avut parte de o crestere moderata, la restul cresterea poate fi mult mai mar, dar asta numai daca vor avea incredere ca taxa va ramane in vigoare in 2019, ea putand fi anulata. ANCOM a declarat ca taxa pe cifra de afaceri impusa impotriva Digi Mobil si a celorlalti operatori ar fi contrara legislatiei europene in vigoare, deci ea ar putea fi anulata, iar restul operatorilor ar putea sa nu creasca preturile, in final.

Digi Mobil. Cresterea de preturi facuta deja de catre operator va contribui la cresterea investitii mai mari pentru a imbunatati reteaua 4G, si a o crea pe cea 5G, insa ramane de vazut cand ne vom putea bucura de ele.