Google. NOUA Amenda URIASA Pregatita de catre UE

Google. O noua amenda uriasa este pregatita de catre Uniunea Europeana impotriva companiei, iata de ce este acuzata de aceasta data de catre europeni.

Google amenda

Google. O noua amenda uriasa este pregatita de catre UE impotriva companiei americane, totul urmand a fi rezultatul catorva ani de investigatii facute de catre oficialii europeni in practicile celor din Mountain View. Mai exact, Google a avut investigata de catre UE din cauza platformei Adsense prin care livreaza reclame pe diverse website-uri din intreaga lume, autoritatile primind plangeri de la concurenti care sustin ca au fost blocati in mod incorect de catre companie.

Google. Problema are in centru Adsense for Search, sau mai exact o componenta a acestuia, compania permitandu-le website-urilor sa creeze un motor de cautare propriu in care sa afiseze reclamele ei. Concurenteii celor de la Google sustin ca acest lucru nu ar trebui sa se intample, si ca desi Google Search poate fi adaugat intr-o forma speciala pe orice website doar pentru cautari locale, acolo ar trebui sa fie afisate si reclame din afara Adsense, nu doar din aceasta platforma.

Google asteapta o noua amenda uriasa de la Uniunea Europeana

Google. Separat de asta, compania e acuzata si ca le cere partenerilor sa rezerve spatiile cele mai proeminente pentru reclamele din Adsense, iar daca ar vrea sa afiseze reclame de la terti, ar trebui sa obtina aprobarea companiei. UE investigheaza de cativa ani daca aceasta practica a celor de la Google este contrara legislatiei europene, sau nu, iar o decizie in acest sens va fi anuntata foarte curand, impreuna cu o amenda foarte mare, care ar putea fi impusa companiei.

Competition Commissioner Margrethe Vestager is set to announce a penalty targeting the AdSense advertising service in the coming weeks. The EU said in 2016 that Google hindered competition for online ads with its AdSense for Search product which places advertising on websites, including retailers, telecommunications operators and newspapers. The fine is likely to be lower than in the previous cases, because Google has collaborated with the commission and has already introduced changes in AdSense.

Google. Pana acum, compania americana a fost amendata cu 2.4 miliarde de dolari din cauza modului in care prioritiza anumite reclame in motorul sau de cautare, in timp ce alta amenda de 4.3 miliarde de euro vizeaza politica sa pentru Android. Google a colaborat cu autoritatile din UE pentru a face schimbari in Adsense astfel incat politicile sale de utilizare sa nu fie contrare legislatiei europene, insa ramane de vazut ce decizie va fi anuntata.