Google. Schimbare URIASA pentru Aplicatiile Android

Google. O schimbare foarte importanta pentru aplicatiile Android este impusa de catre compania americana, la cativa ani dupa ce Apple a impus-o in iOS.

Google 64 biti

Google. Cu doar cativa ani in urma iOS, Android urmeaza sa aiba o schimbare foarte mare pentru aplicatiile care sunt disponibile pentru telefoane si tablete, ceva ce sigur va bucura foarte multa lume. Mai exact, Google i-a anuntat pe dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma Android ca trebuie sa isi modifice aplicatiile astfel incat ele sa functioneze doar pe 64 biti, nu pe 32 biti, ca pana in prezent, si ca in curand cele de 32 biti vor fi eliminate din Google Play.

Google. Abia in decembrie 2017 compania a inceput sa le spuna dezvoltatorilor ca ar fi bine sa dezvolte aplicatii de 64 biti pentru telefoane, la mai bine de 4 ani dupa ce Apple lansa primul iPhone cu un asemenea procesor. Abia in ianuarie 2019 Google le spune dezvoltatorilor ca toate aplicatiile noi, sau cele actualizate, vor trebui sa aiba din august 2019 si o versiune de 64 biti, insa abia din 2021 nu vor mai fi vizibile in Google Play aplicatiile de 32 biti.

Google le cere dezvoltatorilor a lanseze aplicatii Android pe 64 biti

Google 64 biti android

Google. Aplicatiile de 64 biti pentru Andorid folosesc toate resursele pe care un procesor compatibil le poate oferi, inclusiv toata memorie RAM din el, iar asta inseamna si performante mult mai bune pentru utilizatori. De ce a asteptat Google atat de mult, in comparatie cu Apple, pentru a impune folosirea ahitecturii de 64 biti pentru aplicatiile dedicate platformei Android e greu de spus, dar schimbarea va fi extrem de benefica pentru Android, fara vreun dubiu.

Google. Desi schimbarea in sine este foarte buna, marea problema este ca aplicatiile de 32 biti vor disparea din Google Play abia in 2021, iar eliminarea lor ar trebui sa fie facuta mult mai rapid pentru a avea efectul dorit. Pana atunci, iOS va ramane in continuare cu acest beneficiu major care ofera inclusiv performante mult mai bune pentru telefoanele iPhone, iar cei de la Google inca se chinuie sa-i convinga pe dezvoltatori sa faca lucruri bune pentru clienti.