RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, Anunt pentru Clienti

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone si un anunt uimitor pentru toti clientii din Romania, iata ce s-a intamplat in tara noastra si de ce trebuie sa te intereseze.

RCS & RDS romania

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom au avut anuntate zilele acestea de catre ANCOM cifrele impresionante privind portarile inregistrate in Romania in ultimii 10 ani, iar multumita lor putem vedea cat de mult s-au plimbat clientii. Conform celor de la ANCOM, in ultimii 10 ani au fost portate nu mai putin de 5.4 milioane de numere de telefonie fixa si mobila, cei de la RCS & RDS inregistrand majoritatea portarilor in reteaua Digi Mobil, mai exact 1.6 milioane, sau aproape o treime din total.

RCS & RDS. Daca va uitati la imaginea de mai jos, veti vedea ca portarile au “explodat” incepand cu anul 2014, cand s-au dublat fata de anul anterior, crescand apoi cu mai bine de 70% pentru anul 2015. De atunci portarile au cam atins un plafon, cu diverse fluctuatii pana aproape de valoarea de 1 milion anual, insa RCS & RDS si ceilalti operatori n-au reusit sa atinga valoarea de 1 milion de portari intr-un an, si cred ca nici nu o vor face fara oferte cu adevarat grozave.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom au avut 10 ani cu multe portari

RCS & RDS romania portari 10 ani

RCS & RDS. In ceea ce priveste numarul de clienti portati in 2018, v-am spus inca de ieri ca Digi Mobil a fost deasupra tuturor operatorilor, cu 300.288 de numere de telefonie fixa si mobila portate in propria retea. La distanta mica in urma celor de la RCS & RDS ii avem pe cei de la Telekom, cu 274.541 numere portate, cei de la Orange cu 186.622 numere portate, Vodafone cu 159.802 numere portate, UPC cu 4.577 numere portate, alti operatori adunand 4.650 numere portate.

RCS & RDS romania portari 2018

RCS & RDS. Dintre toate numerele de telefonie mobila portate in Romania in 2018 intre operator, 54% au apartinut clientilor cu abonamente, iar 46% au fost cartele preplatite, diferenta fiind destul de mica. In ceea ce priveste tipul de clienti care si-au portat numerele intre RCS & RDS si ceilalti operatori, ei bine 78% dintre ei au fost persoane fizice, iar 22% dintre ei au fost persoane juridice, un raport destul de normal pentru orice fel de tara.

RCS & RDS. Operatorul care detine Digi Mobil a fost marele castigator al tuturor acestor migrari facute de catre clienti in ultimii 10 ani, iar asta e normal din moment ce a avut si cele mai bune oferte disponibile.