Apple Exploateaza unii Operatori de Telefonie Mobila

Apple exploateaza unii operatori de telefonie mobila prin care isi vinde telefoanele iPhone, iata de ce au inceput sa se planga acestia la autoritati.

apple operatori

Apple este acuzata ca exploateaza operatorii de telefonie mobila din Coreea de Sud, o agentie federala locala investigand acuzatiile formulate impotriva americanilor. Mai exact operatorii de telefonie mobila din Coreea de Sud se plang de faptul ca Apple le cere bani pentru promovarea telefoanelor iphone in tara, ceva ce autoritatile spun ca nu ar fi normal.

Apple are o foarte lunga istorie de a-i forta pe partenerii sai sa ii promoveze telefoanele iPhone, fie prin obligarea acestora sa suporte toate costurile, fie prin oferirea unor reduceri pentru promovari. Practica nu este noua, insa pana acum doar in Coreea de Sud au existat operatori care s-au plans efectiv de acest lucru, restul punand pret mai mare pe legatura de afaceri cu Apple.

Apple exploateaza operatorii de telefonie mobila pentru a promova iPhone

Apple este singura companie care ii obliga pe operatorii de telefonie mobila sa-i promoveze produsele, sau care colecteaza bani de la ei pentru a face asta. Apple a profitat intotdeauna de popularitatea foarte mare a iPhone pentru a obliga operatorii de telefonie mobila sa faca orice vrea ea, insa in ultimii ani acestia au cam inceput sa se planga.

Apple’s [superior] position in business dealing with local telecom firms is recognized based on economic analysis. [Apple] collecting advertising funds are merely additional ways of exploiting telecom carriers’ communications service profits. Apple’s involvement in advertising activities cannot be justified as its branding strategies. When advertising funds are formed, it benefits both Apple and the mobile carriers,” one Apple witness was quoted as saying.

Apple justifica intotdeauna aceasta strategie prin faptul ca vrea sa controleze foarte strict modul in care sunt prezentate telefoanele iPhone, pentru a proteja imaginea brand-ului. Desigur ca aceasta explicatie nu va putea fi sustinuta si in fata instantelor de judecata, care cel mai probabil vor aplica amenzi impotriva americanilor, cel putin in Coreea de Sud.