eMAG. TEAPA cu Telefoane iPhone, Samsung, si Vouchere

eMAG. Magazinul online are imaginea folosita intr-o noua teapa online ce pacaleste oamenii cu telefoane iPhone, Samsung, laptop-uri si vouchere.

eMAG teapa

eMAG. Identitatea magazinului online este folosita astazi ca sursa pentru o noua teapa care vizeaza romanii naivi ce cred ca pot obtine gratuit telefoane iPhone, Samsung, laptop-uri, vouchere, totul ca pare a unei false campanii de fidelizare a magazinului. Teapa care vizeaza romanii care sunt clienti ai eMAG, sau macar stiu de magazin, e impartita in doua, una in care sunt oferite cadouri pentru furnizarea anumitor date, si alta in care se ofere vouchere, in aceleasi conditii.

eMAG. Teapa in prima forma implica accesarea unui website in care oamenilor li se cere sa aleaga un produs cadou pe care sa-l primeasca, fie ca e un telefon iPhone, Samsung, un laptop, etc. Dupa aceea li se cere sa introduca un cont, fara a se specifica daca e de la eMAG, sau de altundeva, insa asta nu e tot, pentru ca a continua procesul pentru finalizare si primirea unui cadou implica inclusiv introducerea datelor cardului, ceea ce nu trebuie facut.

eMAG are imaginea folosita intr-o teapa cu telefoane iPhone, Samsung, laptop-uri si vouchere

eMAG teapa 2019 telefoane

eMAG. Cea de-a doua versiune a tepei, conform CERT-RO, implica oferirea de vouchere cu diverse valori pentru furnizarea informatiilor despre carduri bancare, sau conturi, totul fiind foarte similar, si desigur cu legatura intre campanii. In ambele situatii imaginea celor de la eMAG este folosita pentru ca vorbim despre un magazin online foarte popular in momentul de fata, iar foarte multa lume are incredere, uneori oarba, in informatiile pe care le vad in legatura cu el.

Două campanii de tip #scam vizează în această perioadă clienții eMAG. Prima dintre acestea încearcă să convingă utilizatorii să ofere date personale, date de logare sau date bancare. Vizitatorii unui site care permite convertirea online a conținutului video și care intră de pe o adresă IP din România, li se afișează o nouă pagină, care copiază identitatea vizuală a eMAG.

eMAG. Magazinul online nu are vreo legatura cu aceste tepe, si daca are de oferit cadouri pentru fidelizarea clientilor, atunci veti vedea campaniile inclusiv in cadrul magazinului online, sau doar pe paginile sale de pe retelele de socializare. In aceasta idee, n-ar trebui sa va lasati pacaliti de hackerii care incearca sa va fure datele profitand de imaginea pe care o are eMAG, dar si de increderea de care se bucura in randul clientilor din intreaga Romanie.