Apple anunta Incasari si Profit in SCADERE in T4 2018

Apple incasari profit scadere

Apple a anuntat noaptea trecuta rezultatele financiare pentru T4 2018, cu incasari de 84.3 miliarde de dolari, si profit de 19.97 miliarde de dolari, usor sub 88.3 miliarde de dolari in incasari, si profit de 20.1 miliarde in T4 2017. Desi incasarile au scazut cu 4 miliarde de dolari, profitul a scazut cu doar 40 de milioane de dolari, adica nesemnificativ in raport cu suma totala.

Apple nu a mai detaliat acum numarul de telefoane iPhone vandute la nivel global, insa aceste reprezinta in continuare 62% dintre incasarile totale, cam ca in anii trecuti. Incasarile si proftul celor de la Apple sunt mai mari decat in T4 2017, cand s-au inregistrat 78.4 miliarde de dolari in incasari, si 17.89 miliarde de dolari in profit, deci lucrurile nu stau chiar atat de rau.

Apple anunta incasari si profit surprinzator de bune in T4 2018

apple incasari profit t4 2018 grafic

Apple a anuntat la inceput de ianuarie ca nu isi va atinge obiectivele de incasari si profit stabilite la finalul T3 2018, iar lumea se astepta la cee mai rau. Ei bine, in realitate lucrurile nu stau bine, dar nici chiar atat de prost, o scadere fiind inregistrata fata de 2018, insa doar pentru incasari e substantiala, pentru profit fiind marginala, si oricum cifrele sunt mai bune decat in 2017.

iPhone XS was same price point as iPhone X a year ago … iPhone XR price right in the middle of where iPhone 8 and iPhone 8 Plus had been priced. Outside of US, foreign exchange amplified price increases, particularly in emerging markets. What we’ve done in January in some locations is absorb part or all of the currency movements, getting closer to local price vs. year ago. So, yes, I do think price is a factor. I think part of it is FX… secondly, in some markets, the subsidy is probably the bigger of the issues in developed markets. I had mentioned Japan. Even in this country (the US), subsidies have gone away… If you’re a customer who last purchased an iPhone 6s or iPhone 7 even, you might have paid $199… in the unbundled world, it’s now more… we are addressing that with installment payments and other initiatives.

Apple da vina pe preturile telefoanelor sale pentru aceasta scadere a incasarilor, insa nu cele stabilite de catre ea, ci cele rezultate ca efect al diferentelor de curs valutar intre SUA si alte tari. Separat de asta, Apple a dat vina si pe disparitia subventiilor pentru telefoane in SUA, sau pe subventiile mici din alte tari, iar asa incearca sa explice de ce au scazut incasarile.

Apple ramane totusi cu rezultate uimitor de bune in T4 2018, desi cam toata lumea se astepta la un esec urias.