RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, Veste DEZARMANTA pentru Romani

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, au parte de o veste dezarmanta astazi, care va afecta intreaga baza de clienti din Romania, iata cum vei resimti totul.

RCS & RDS dezarmant

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, si restul companiilor din Romania au avut parte aseara de o veste dezarmanta venita de la un reprezentant al Guvernului Romaniei, iar asta ar putea fi o mare problema. Mai exact, aseara ministrul de finante, Eugen Teodorovici, a anuntat intr-o emisiune televizata ca RCS & RDS, si restul companiilor, care sperau sa vada OUG 114/2018 anulata, sau modificata, ar trebui sa nu mai spere la acest lucru in momentul de fata.

RCS & RDS. Saptamana aceasta Calin Popescu Tariceanu a dat de inteles ca a discutat cu prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, si ca ar fi ajuns la o conluzie ca OUG 114/2018 ar trebui cel putin modificata, daca nu chiar prorogata. Companii din domeniul energetic, telecom, bancar, si nu numai, pun presiune pe guvern sa renunte la multe prevederi, inclusiv taxa pe cifra de afaceri, care afecteaza RCS & RDS, si alte companii, insa se pare ca asta nu se va intampla chiar atat de curand.

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, ar putea sa nu scape de prevederile OUG 114/2018

RCS & RDS. Se pare ca Guvernul Romaniei ar fi deschis la posibile modificari ale OUG 114/2018 doar daca ar exista motive temeinice sa fie facut acest lucru, iar deocamdata membrii cabinetului nu le-ar fi gasit. Desi presiune tot mai mare exista din partea grupului de companii telecom din care face parte RCS & RDS, dar si din alte parti, se pare ca guvernul ramane ferm pe pozitii, in ciuda declaratiilor contradictorii ale oamenilor din coalitia de guvernare.

RCS & RDS. In urma adoptarii OUG 114/2018 grupul detinut de catre Digi a decis sa-si majoreze usor preturile pentru a putea acoperi costurile mai mari pe care le au din cauza taxei pe cifra de afaceri. Deocamdata RCS & RDS ramane singura companie telecom care a facut aceasta majorare de preturi, insa este de asteptat ca si restul celor din Romania sa o faca, iar la ele cresterile vor fi cu mult mai mari decat cele pe care le-am vazut pana in prezent.

“Nu trebuie să plecăm de la ideea că trebuie să fie modificată. Am spus, dacă va fi vreun motiv, ceva care să aducă un plus pentru români, cu siguranță suntem deschiși la orice fel de propunere. Dar până atunci, cei care speră, să nu mai spere, că speră degeaba. Se fac presiuni foarte mari din afara României în domeniul energetic și bancar.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, “saga” continua, si din cate se pare, ar cam trebui sa ne pregatim pentru cresteri de preturi pentru serviciile telecom, si nu numai, pentru ca spre asta se indreapta totul.

2 COMENTARII