RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, Anuntul ASTEPTAT de TOTI Romanii

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom au astazi parte de un nou anunt grozav din partea guvernului, care ar trebui sa bucure toti romanii care le folosesc serviciile.

RCS & RDS prorogare

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, au parte, la o luna si jumatate din momentul adoptarii OUG 114/2018, de o prima veste care ne da sperante ca lucrurile nu vor fi chiar atat de rele precum spera unii. Mai exact, in ultimele zile, de la Calin Popescu Tariceanu, si pana la Eugen Teodorovici, au existat afirmatii conform carora taxa pe lacomie din energie, si cea pe cifra de afaceri impusa RCS & RDS, si altor operatori telecom, urmeaza sa fie cel putin prorogate.

RCS & RDS. Asta inseamna ca aplicarea celor doua taxe pentru companiile din Romania ar putea fi amanata pana la o data ulterioara, desigur ca necunoscuta deocamdata, sau ar putea fi anulata in totalitate. Se pare ca presiunea pusa de catre oamenii de afaceri, in principal cei din energie, si celelalte sectoare afectate, pare sa fi avut efect, iar acum guvernul ia serios in calcul sa renunte la taxele care au dus la o mica scumpire a serviciilor RCS & RDS, anuntau altele la alte companii.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, ar urma sa aiba taxa pe cifra de afaceri prorogata

RCS & RDS. Decizia pe care se gandeste sa o puna in aplicare guvernul este privita de catre multi ca fiind cea 100% corecta, iar asta pentru ca nu ar urma sa duca la scumpiri in lant pentru serviciile din intreaga Romanie. Desi cei de la RCS & RDS au scumpit serviciile pe care le ofera in Romania, cresterea a fost una foarte mica, insa pentru restul operatorilor de telecomunicatii sunt asteptate cresteri mult mai mari din cauza acestei taxe pe cifra de afaceri.

Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră i-am spus şi dumneaei şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat, prin cei cu care am avut un dialog până acum, şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%.

RCS & RDS. In aceasta idee, decizia de a nu aplica de acum aceasta noua taxa ar putea scapa foarte multi clienti de o crestere substantiala a preturilor pentru serviciile pe care le platesc, majoritatea fiind in euro. Aceasta decizie ar putea fi legata de obligarea RCS & RDS, si a celorlalti operatori, sa afiseze preturile doar in LEI pentru servicii, ceva ce este asteptat de catre romani inca de acum cativa ani, dar care tot evita sa fie impus de cineva.

RCS & RDS. Deocamdata o decizie finala privind renuntarea la taxa pe cifra de afaceri nu a fost luata, insa este de asteptat ca una sa fie luata in urmatoarele zile.