Huawei. EXCLUSIV, Asa COPIAZA Apple, Ofera BONUSURI pentru SECRETE

Huawei. Tacticile murdare prin care copiaza Apple, si produsele sale, sau ale altor companii, au fost dezvaluite in exclusivitate, iata cat de trista este situatia chinezilor.

Huawei copiat apple

Huawei. Dupa ani, si ani, de zile de copiat Apple, iata ca astazi au fost detaliate in sfarsit metodele prin care chinezii au reusit sa ajunga din urma compania americana, fara a face prea mare lucru. Incepem cu o poveste a unui partener Apple, care s-a intalnit cu angajati ai Huawei care promiteau comenzi mari de componente pentru smartwatch-uri, doar pentru a afla specificatiile senzorului pentru ritm cardiac din Apple Watch, probabil pentru ca ei aveau ceva inferior.

Huawei. Se pare ca angajatii chinezilor ar fi spus ca aveau un design similar cu cel al Apple, refuzand sa prezinte schite in acest sens, dar cerandu-i partenerului Apple sa estimeze cam cat ar costa componentele pentru a-l produce. Angajatii celor de la Huawei voiau sa vada atat schite cu senzorul din Apple Watch, cat si sa afle ce fel de preturi obtine Apple pentru componentele care sunt folosite pentru a-l produce, dar n-au prea avut succes.

Huawei. Intr-o alta incercare de a obtine informatii de la un alt partener Apple, un angajat al chinezilor a trimis o poza cu un tip de material, cerandu-i partenerului Apple sa-i sugereze un design cu care a mai lucrat pana atunci. Nici aici partenerul celor de la Apple n-a colaborat, insa tactica e veche, Ministerul Justitiei din SUA afirmand ca angajatii Huawei primesc bonusuri pentru secretele industriale obtinute, suma depinzand de importanta informatiilor pe care reusesc sa le fure, sau sa le cumpere.

Huawei are o strategie complesa de a copia Apple si a fura secrete industriale

Huawei. Se pare ca exista suspiciuni ca balamaua subtire din carcasa MacBook Pro 2016 ar fi fost deasemenea copiata de catre chinezi, un partener Apple vazand de la un angajat al lor o schema care era aproape identica cu cea a componentei din laptop-ul Apple. Acel partener a refuzat sa fabrice acea balama pentru Huawei, insa chinezii au reusit sa o produca altundeva, iar in MateBook Pro ar exista una care este foarte similara cu cea a Apple.

The Huawei engineer attended the supplier meeting with four Huawei researchers in tow. The Huawei team spent the next hour and a half pressing the supplier for details about the Apple Watch, the executive said. “They were trying their luck, but we wouldn’t tell them anything,” the executive said. After that, Huawei went silent.

Huawei. Compania plateste deasemenea foarte bine pentru prototipuri, componente, sau schite furate de catre angajatii care lucreaza la asamblarea produselor Apple, sau doar pentru desene facute de acestia in baza schitelor folosite in productie. Nu se stie cati bani e dispusa sa ofere Huawei pentru asemenea lucruri, dar in China exista o intreaga “industrie” bazata pe asta, inclusiv in ceea ce priveste producatorii de accesorii pentru telefoane mobile.

Huawei. Nici fostii angajati Apple nu scapa de interogatorii, unul care a vrut sa se angajeze la companai chinezeasca a fost chestionat in legatura cu produsele aflate in dezvoltare la Apple in timpul unui interviu pentru un loc de munca. Practic, Huawei incearca sa fure tot ce poate de la concurenta, iar de aici ne putem da seama cam ce inseamna “inovatia” in China, si e foarte posibil ca aceasta strategie murdara sa mearga si dincolo de telefoane mobile.