Apple Grabeste Planul de a RENUNTA la Procesoarele Intel

Apple procesoare intel

Apple lucreaza de cativa ani la un plan prin care vrea sa inlocuiasca procesoarele Intel din Mac-urile sale cu procesoare ARM, de design propriu, similare cu cele folosite in iDevice-uri. Diverse zvonuri aparute pana acum sugerau faptul ca Apple ar dori sa faca aceasta schimbare pana in 2020, iar noi informatii aparute in legatura cu ea, conforma planurile americanilor.

Intel se asteapta ca Apple sa renunte partial la procesoarele sale incepand din 2020, iar daca asta se va intampla, atunci pentru MacBook si MacBook Air ar putea fi primele schimbari. Apple nu poate face din start procesoare la fel de puternice precum cele ale Intel, asa ca daca va face schimbarea, o va face initial doar pentru laptop-urile cu performantele cele mai slabe.

Apple va renunta la procesoarele Intel pentru Mac-uri din 2020

Apple creeaza deja procesoare pentru iDevice-uri care se apropie in performante de cele mai noi modele de Mac-uri, asa ca inlocuirea procesoarelor Intel nu mai pare atat de distanta. Apple vrea sa se foloseasca de aceste procesoare pentru a lansa si proiectul aplicatiilor universale pentru iOS si macOS, prima parte a sa urmand a fi lansata in 2019.

Although the company has yet to say so publicly, developers and Intel officials have privately told Axios they expect such a move as soon as next year.

Apple ar putea face o foarte mare greseala prin renuntarea la procesoarele celor de la Intel, iar asta pentru ca e posibil sa nu poata oferi performante la fel de bune pentru clienti. Totusi, daca tranzitia se va face doar pentru modelele cele mai ieftine, cu performante slabe oricum, atunci va fi interesant de vazut ce reactie vor avea clientii.