RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, ANUNT MAJOR despre 5G

RCS & RDS, ORANGE, VODAFONE, TELEKOM, sunt in centrul unui anunt foarte important despre 5G in Romania, iata ce trebuie sa stie clientii din tara chiar acum.

RCS & RDS iot

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, vor lansa retele 5G in Romania in urmatorul an, unii facand deja demonstratii publice ale acestei tehnologii, in timp ce altii urmeaza sa arate care vor fi performantele retelelor proprii. Intre timp, cei de la ANCOM au facut un studiu pentru a vedea cam cati romani au auzit despre retelele 5G pe care vor sa le lanseze RCS & RDS, si celelalte companii telecom din Romania, in urmatoarele luni in unele orase din tara.

RCS & RDS, conform celor de la ANCOM, cam 34% din populatie a auzit pana acum despre retelele 5G care vor fi lansate in tara noastra, un procent foarte mare, insa nu se stie si cam catiu stiu ce beneficii aduce. Pe de alta parte, 22% dintre romani au auzit despre IoT, Internet of Things, sau obiectele interconectate, retelele 5G pregatite de catre RCS & RDS, si restul operatorilor, urmand a aduce noi experiente grozave pentru toti clientii din intreaga lume.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, au clienti cu asteptari mari pentru 5G

RCS & RDS, majoritatea celor care au auzit despre 5G si IoT sunt tineri, au studii superioare, si traiesc in gospodarii cu venituri medii lunare de peste 6000 de LEI, ei detinand si un asemenea obiect in casa. Dupa lansarea retelelor 5G de catre RCS & RDS, si restul companiilor, 47% dintre respondenti se asteapta sa aiba o acoperire mai buna decat acum, in timp ce 31% se asteapta la viteze mai bune de navigare, si 26% la mai putine probleme de conectivitate.

Odată cu implementarea 5G în România, 47% dintre respondenţi se aşteaptă la o acoperire naţională mai bună, 31% la o viteză mai mare de download/upload de fişiere pe internet şi 26% la mai puţine probleme cu conectivitatea. 34% din populația României a auzit despre 5G, iar 22% despre „Internetul Obiectelor” (Internet of Things – IoT). Cel mai des întâlnite obiecte IoT deţinute de respondenţi sunt ceasurile/brăţările inteligente (2%) şi televizoarele prin intermediul cărora pot fi accesate şi/sau controlate alte dispozitive (2%), celelalte categorii de obiecte IoT fiind mai puţin întâlnite (sub 1% fiecare).

RCS & RDS, lansarea retelelor 5G in Romania va fi promovata intr-o foarte buna masura pe imbunatatirile pe care le aduce pentru dispozitivele IoT, insa aceasta este doar o parte din tot ceea ce vom primi multumita ei. RCS & RDS, si restul grupurilor telecom din Romania, vor pregati lansarea retelelor 5G in tara noastra in urmatoarele luni ale acestui an, si e posibil ca pana in 2020 sa avem ocazia de a testa performantele lor, dar nu neaparat pe telefoane.

RCS & RDS, dintre toti operatorii, pana acum Orange si Vodafone au facut teste publice in care au demonstrat capacitatile retelelor 5G, urmand ca Digi Mobil si Telekom sa ne arate in curand ce pot ale lor.