RCS & RDS, Telekom, Vodafone, Orange, Vesti GROAZNICE pentru ROMANI

RCS & RDS, Telekom, Vodafone, Orange, pregatesc niste vesti foarte proaste pentru clientii romani, ceva ce absolut nimeni nu credea ca se va intampla in tara.

RCS & RDS, Telekom, Vodafone, Orange, Vesti GROAZNICE pentru ROMANI

RCS & RDS, Telekom, Vodafone, Orange, incep, din pacate pentru clientii din Romania, sa anunte si primele vesti groaznice, iar asta pentru ca lucrurile nu puteau merge la nesfarsit in acelasi mod. Mai exact, ieri cei de la Telekom au lansat un avertisment foarte dur pentru guvernul Romaniei, avertizandu-l ca ar putea renunta la participarea la licitatia 5G din cauza OUG 114/2018, iar RCS & RDS, si restul operatorilor, ar putea lua decizii similare in viitorul apropiat.

RCS & RDS, a fost primul operator care a reactionat la lansarea OUG 114/2018, crescand preturile pentru servicii in ideea de a acoperi noua taxa de 3% pe cifra de afaceri, iar acum reactioneaza pentru prima oara si cei de la Telekom. RCS & RDS a evitat sa spuna ca nu va participa la licitatia pentru 5G, dar s-a plans ca guvernul cere prea mult pentru licentele acestor frecvente, asa ca n-ar fi exclus sa vedem anunturi atat de radicale facute de Digi, sau alti operatori.

RCS & RDS, Telekom, Vodafone, Orange, ar putea boicota lansarea 5G in Romania

RCS & RDS, neparticiparea la licitatia pentru frecventele 5G este, cel mai probabil, ultima solutie la care ar apela oricare dintre operatorii de telefonie mobila, insa daca Guvernul nu coopereaza cu ei, altceva nu prea au ce sa faca. Inclusiv cei de la ANCOM au spus ca noua taxa impusa de catre OUG 114/2018 contravine legislatiei europene, insa RCS & RDS, si restul companiilor, n-au reusit sa obtina vreo schimbare pana in momentul de fata pentru prevederile sale.

Noi facem business, nu caritate. Condițiile care derivă din aplicarea prevederilor OUG 114/2018 nu sunt acceptabile și analizăm serios varianta neparticipării la procedura de atribuire, care va fi organizată de autoritatea de reglementare din domeniu în a doua parte a acestui an. Spre exemplu, dacă Telekom România ar cumpăra un hotel, veniturile generate de această investiție vor fi taxate cu 3%. Un alt exemplu sunt proiectele IT&C, unde operatorii telecom sunt dezavantajați în raport cu integratorii IT&C.

RCS & RDS, partea si mai proasta este ca daca pana joi nu se modifica OUG 114/2018, sau nu se proroga ori anuleaza, atunci ea va fi adoptata tacit si de catre Parlament, ceea ce inseamna ca prevederile sale vor amane permanent in vigoare. Pana acum RCS & RDS, si ceilalti operatori, n-au reusit sa faca absolt nimic decat sa obtina unele promisiuni privind modificarea acestei ordonante de urgenta, insa nimic nu s-a facut efectiv pentru a implementa vreo schimbare.

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone ar putea avea saptamana aceasta o pozitie mult mai radicala in raport cu OUG 114/2018, altfel sigur ne putem astepta la scumpiri si de la ceilalti operatori telecom.