Samsung GALAXY S10. NU are o Functie MAJORA a Android

Samsung GALAXY S10. O functie foarte importanta a sistemului de operare Android nu este implementata in telefoanele mobile ale Samsung, iata ce lipseste.

Samsung GALAXY S10 updates

Samsung GALAXY S10. Lansat oficial acum doua saptamani de catre compania coreeana, noul model de smartphone vine totusi fara o functie extrem de importanta pe care Google a lansat-o pentru a face Android mult mai bun. Incepand cu Android 8, cei de la Google au impus “Project Treble” pentru toti producatorii, adica un sistem menit sa expedieze lansarea de actualizari pentru telefoane, iar Samsung GALAXY S10 are suport implementat pentru acest sistem.

Samsung GALAXY S10. Din pacate, noile telefoane nu au suport si pentru o componenta foarte importanta a acestui sistem, numita “Seamless System Updates”, aceasta fiind optionala, din pacate, pentru producatori. Functia “Seamless System Updates” permite descarcarea actualizarilor pentru Android in fundal, si instalarea lor intr-un mod mai sigur, fara ca telefoanele sa ramana mult inchise, insa Samsung GALAXY S10 nu are implementata aceasta functionalitate.

Samsung GALAXY S10 nu vine cu o Functie MAJORA a Android

Samsung GALAXY S10 seamless system updates

Samsung GALAXY S10. Acesta nu este singurul model de telefon al coreenilor care nu are implementata functionalitatea, iar asta pentru ca niciun altul nu o are disponibila in momentul de fata. Pentru ca Samsung GALAXY S10 sa ofere aceasta functie, e necesar ca doua partitii de system sa existe in telefoane, una dintre ele descarcand actualizarea inainte de instalare, iar asta ar ocupa mai mult spatiu in telefoanele utilizatorilor, pentru ca sistemul sa functioneze.

Samsung GALAXY S10. O explicatie oficiala pentru lipsa acestei functii nu a fost oferita, insa e foarte posibil ca totul sa aiba legatura cu faptul ca spatiul ocupat de catre sistemul de operare e dublat, pentru ca partitiile sunt copii reciproce in oglinda. In general, telefoanele care a Android nemodificat ofera aceasta functionalitate, iar cum Samsung GALAXY S10 vine cu un One UI creat chiar anul acesta de catre Samsung, era oarecum de asteptat ca ca unele functii sa nu fie oferite.

Samsung GALAXY S10. Din pacate e putin probabil ca Samsung sa ofere prea curand aceasta functionalitate pentru utilizatori, asa ca e bine sa ne obisnuim si cu acest lucru.

4 COMENTARII

  1. Funcția este foarte mișto (și ar fi un plus, dacă am avea-o inclusiv in iOS), pentru că instalarea unei noi versiuni de os înseamnă (ca timp luat utilizatorului) câteva secunde cât repornește telefonul.