Apple ACUZA Qualcomm de FURT de Tehnologii

Apple brevet qualcomm

Apple a facut in cursul acestei saptamani o serie de acuzatii faorte grave impotriva companiei Qualcomm, despre care sustine ca i-a furat anumite tehnologii facute de catre un inginer de-al sau. mai exact, Apple a afirmat ca Qualcomm a brevetat o tehnologie creata de catre un inginer de-al sau, totul in urma unei discutii avute cu acesta in timpul colaborarii cu americanii.

Apple sustine ca un inginer al sau a dezvoltat o tehnologie care permite conectarea rapida a unui smartphone la internet imediat dupa pornire, Qualcomm inregistrand-o intr-un brevet propriu. Apple sustine ca Qualcomm a furat tehnologia de la Arjuna Siva, un inginer care lucra al Apple in 2011, fara a-l lista pe acesta pe brevet ca si creator, el urmand a depune marturie in procesul dintre cele doua companii.

Apple ACUZA Qualcomm de FURT de Tehnologii

Qualcomm a raspuns spunand ca nu exista vreun aport al inginerului Apple pentru crearea acestei tehnologii, asa ca nu ar fi avut de ce sa-l crediteze in cadrul brevetului de inventie. Pe de alta parte, avocatul celor de la Apple a prezentat o imagine in care Qualcomm ii anunta pe angajati ca le ofera 1500 de dolari pentru fiecare brevet de inventie depus, si inca 1500 de dolari pentru fiecare inregistrat.

Stephen Haenichen, Qualcomm’s director of engineering and one of the inventors listed on the patent, denied the allegation. When asked what contribution Siva made, he replied, “Nothing at all.” The slide, titled “Patents, go get ’em,” has a picture on it of cash bills fanned out. A bullet under the title says “poker chips,” and notes employees get $1,500 for filing a patent, and another $1,500 for the patent being issued.

Qualcomm vede deasemenea brevetele de inventie ca o sursa foarte buna de venituri, comparandu-le cu jetoanele pentru jocurile de noroc, iar asta arata destul de clar care e situatia. Apple si Qualcomm au multe procese deschise in diverse zone de pe glob in momentul de fata, iar ceea ce vedem aici doar confirma faptul ca lucrurile nu se vor termina prea curand.