Decizie RADICALA a Apple privind Garantia iPhone

Apple a luat o noua decizie radicala privind garantia oferita pentru telefoanele iPhone, iata ce schimbare complet neasteptata a facut compania americana.

apple garantie iphone baterie

Aseara v-am spus ca Apple a luata decizia de a-si schimba politica de garantie pentru telefoanele iPhone, si va permite repararea telefoanelor cu baterii terte in Apple Store, chiar daca pana acum a refuzat sa faca acest lucru. Aceasta schimbare surprinzatoare nu este totusi singura pe care a facut-o compania Apple, iar asta pentru ca a decis inclusiv sa onoreze garantia telefoanelor iPhone care au baterii terte, ceva ce neconceput acum o saptamana.

Daca telefoanele iPhone, cu baterii terte, sunt aduse la un Apple Store pentru o reparatie, pe baza de garantie, care vizeaza un defect ce nu a avut la cauza acea baterie terta, atunci garantia va fi onorata. Daca defectul este cauzat de catre bateria terta, sau de catre instalarea sa incorecta, atunci Apple nu va onora garantia telefonului iPhone, iar clientul va trebui sa plateasca intregul cost al reparatiei, sau al inlocuirii produsului, ca si cum nu ar avea garantie.

Decizie RADICALA a Apple privind Garantia iPhone

In cazul in care telefonul respectiv are si alte piese terte instalate, fie ca e vorba de carcasa, ecran, placa logica, etc, reparatia va fi refuzata, ca si pana acum, ceea ce intr-o anumita masura e perfect normal. Practic, Apple si-a schimbat politica de garantie doar in ceea ce priveste bateriile terte instalate in telefoane, iar asta pentru ca in anumite situatii clientii sunt pacaliti si au instalate baterii contrafacute, cand service-ul le spune ca instaleaza una originala.

… customers using third-party batteries in Apple devices may still be eligible for warranty service. However, if the non-original battery has caused the problem or device damage, customers will have to pay the out of warranty cost for a repair or replacement.

Apple surprinde cu aceasta schimbare de strategie privind acordarea de garantie pentru produsele sale, iar asta pentru ca pana acum a fost extrem de ferma in ceea ce priveste aplicarea acestei politici in Apple Store. Schimbarea de politica nu a fost anuntata oficial prin intermediul website-ului companiei, dar e foarte posibil ca ea sa fi ajuns deja inclusiv la service-urile din Romania, asa ca s-ar putea sa va bucurati de efectele ei inclusiv in tara noastra foarte curand.