Android Q. PRIMA versiune BETA a fost LANSATA

Android Q. Prima versiune beta a fost lansata de catre compania Google pentru utilizatorii de telefoane, iata ce schimbari au fost deja descoperite, si cum il instalezi.

Android Q beta 1

Android Q. Cu o zi “intarziere”, prima versiune beta a sistemului de operare al celor de la Google a fost lansata pentru telefoanele Google Pixel, iar in curand va ajunge inclusiv pe alte modele de telfeoane mobile. Aceasta prima versiune a sistemului de operare Android Q poate fi instalata atat pe versiunile “originale” ale telefoanelor Google Pixel, cat si pe modelele mai noi, astfel ca toti cei care detin asemenea telefoane pot incerca noutatile disponibile acum.

Android Q. Pentru a putea testa prima versiune beta a sistemului de operare, va trebui sa va inregistrati la compania Google cu un cont Google, asa cum cere si compania Apple, procesul in sine fiind similar. Dupa ce va inregistrati acolo, Google va va lista telefoanele compatibile cu Android Q, daca sunt asociate contului vostru, si veti putea face instalarea in ele de indata pentru a va putea bucura de noutatile interesante pe care le aduce aceasta actualizare pentru voi.

Android Q. PRIMA versiune BETA a fost LANSATA

Android Q. Cei de la Google au pregatit foarte multe schimbari pentru aceasta versiune a sistemului de operare, una dintre cele mai importante aducand in sfarsit control asupra modului in care se acceseaza datele din aplicatiile telefoanelor. Separat de asta, exista foarte multe rezolvari pentru problemele de securitate raportate inainte ca Android Q sa apara, fiecare actualizare majora incercand sa rezolve vulnerabilitatile periculoase descoperite de catre cercetatori in securitate informatica.

Android Q. Schimbari importante exista si pentru felul in care controlam aplicatiile din fundal, inginerii Google imbunatatind experienta de folosire a acestei fucntii, dupa cum puteti vedea si mai sus. De la iPhone X/XS/XR a fost deasemenea preluat gestul care permite trecerea de la o aplicatie la alta folosind un simplu gest, acesta fiind oferit initial prin Cydia pentru cei cu jailbreak, insa iata ca acum a ajuns inclusiv in noul Android Q al celor de la Google.

Android Q. Nu mai putin de 6 versiuni beta urmeaza sa fie lansate de catre Google de-a lungul procesului de testare pentru sistemul de operare, iar versiunea publica ar urma sa fie lansata in august.