Android Q. Vine cu Aceasta Functie a Facebook Messenger

Android Q. O functie noua pentru sistemul de operare a fost preluata direct din Facebook Messenger, iata ce s-a gandit Google sa le ofere clientilor.

android q Facebook Messenger

Android Q. Viitoarea versiune majora a sistemului de operare al compainei Google urmeaza sa aduca o schimbare foarte interesanta pentru telefoane, aceasta fiind preluta direct de la Facebook Messenger. In clipul video de mai jos puteti vedea ca Android Q va avea implementat sistemul chat heads, impus in Facebook Messenger acum cativa ani, inexistent in iOS in afara aplicatiei celor din Menlo Park, dar iata ca Google o va oferi in mod nativ.

Android Q. Dupa cum puteti vedea si din clipul video de mai jos, vorbim despre bule in care este prezentata imaginea persoanei de la care vine o notificare intr-o anumita aplicatie, fie ea de mesagerie, sau de socializare. Ideea este foarte interesanta, pentru ca in Facebook Messenger vedeam o poza cu profilul unei persoane care ne trimitea un mesaj, insa in Android Q vedem o poza de profil pentru persoana de la care primim un mesaj dintr-o aplicatie.

Android Q. Vine cu Aceasta Functie a Facebook Messenger

Android Q. Fie ca este vorba despre Slack, Twitter, sau alte aplicatii, sistemul de operare afiseaza aceste chat heads exact precum o face aplicatia Facebook Messenger, si pentru multa lume implementarea functiei s-ar putea dovedi a fi foarte utila. In momentul de fata functionalitatea trebuie activata manual in Android Q pentru a putea fi folosita, deci nu este disponibila in mod nativ pentru toata lumea inca, dar cu siguranta va fi oferita in momentul in care actualizarea va fi lansata public.

Android Q. Desi informatii oficiale privind aceasta noua functie n-au fost deocamdata oferite, e mai mult ca sigur faptul ca ea este oferita pentru a face mult mai simpla interactiunea cu notificarile pentru aplicatii. Ca sa fiu sincer, am vazut tweak-uri in Cydia pentru iPhone care aduceau aceasta functionalitate pentru ca oamenii o cereau de la Apple si nu era oferita, insa iata ca Android Q o va aduce in mod nativ din partea companiei Google.

Android Q. Deocamdata doar versiunea beta 1 a sistemului de operare a fost lansata, iar versiunea finala ar trebui sa fie disponibila undeva prin cursul lunii august.