Huawei. Comisia Europeana SFIDEAZA SUA, Anunt Urias

Huawei. Un anunt foarte important de la Comisia Europeana arata ca SUA nu mai are influenta din anii trecuti, iata ce au decis sa faca oficialii europeni.

Huawei Comisia Europeana

Huawei. Atunci cand lucrurile pareau sa se indrepte spre finalul dorit de catre SUA, iata ca astazi a venit o veste extrem de importanta, care ne arata ca europenii nu prea vor sa mai asculte de ceea ce spun americanii. Comisia Europeana va face saptamana viitoare un anunt prin care le va cere tarilor din uniune sa nu interzica echipamentele Huawei pentru retelele 5G, ci in schimb sa monitorizeze mult mai atent traficul care este facut prin intermediul acestora.

Huawei. Comisia Europeana le va cere deasemenea tarilor sa faca schimb de informatii mai des si in cantitati mai mari in ceea ce priveste problemele de securitate cibernetica, pentru ca avertismentele americanilor sa nu se adevereasca. Practic, Huawei este protejata de catre Comisia Europeana impotriva interzicerii folosirii echipamentelor sale pentru retelele 5G, iar asta desi unele tari, sau unii operatori, au spus ca vor evita sa lucreze cu chinezii.

Huawei. Comisia Europeana SFIDEAZA SUA, Anunt Urias

Huawei. Comisia Europeana nu le poate impune statelor membre ce sa faca, insa le face o recomandare pentru a nu da la o parte compania chinezeasca, si sa se gandeasca mai mult la protejarea datelor lor, decat la eventualul furt. Germania a fost prima tara importanta din Uniunea Europeana care a spus ca nu va interzice echipamentele companiei Huawei pentru viitoarele sale retele 5G, si se pare ca in final Comisia Europeana merge pe aceeasi strategie.

The European Commission will next week urge EU countries to share more data to tackle cybersecurity risks related to 5G networks but will ignore U.S. calls to ban Huawei Technologies. European digital chief Andrus Ansip will present the recommendation on Tuesday. While the guidance does not have legal force, it will carry political weight which can eventually lead to national legislation in European Union countries.

Huawei. Anuntul va fi unul extrem de important, pentru ca va veni dupa luni in care oficiali ai administratiei prezidentiale din SUA au discutat cu omologi din multe state europene pentru a-i convinge sa-i marginalizeze pe chinezi. Se pare ca americanii, cu toata influenta lor, nu pot face nimic in Europa pentru a tine Huawei la distanta, dar asta doar in teoretie, pentru ca in practica pot refuza ajutoare pentru anumite tari, ca Romania, sau isi pot retrage soldatii si echipamentele.

Huawei. Deocamdata chinezii au parte de o veste foarte buna de la Comisia Europeana, ramane doar de vazut daca e una de durata, sau nu.