UBER, Taxify, Vizate de Controale ANAF la Soferi

Uber, Taxify, vor avea soferii controlati de catre ANAF, conform unui document al Ministerului Finantelor, autoritatile actionand normal pentru a identifica posibile fraude.

Uber, Taxify, control anaf

Uber, Taxify, au fost in ultima perioada in centrul atentiei, iar acum aflam ca ANAF se pregateste deasemenea sa isi indrepte atentia spre aceste platforme care faciliteaza transportul de persoane. Politia a inceput de ceva vreme sa faca controlare mai dese printre soferii care efectueaza curse prin intermediul Uber, Taxify, iar cei de la ANAF urmeaza sa faca deasemenea controlare antifrauda, insa nu la companii, ci tot la soferii care conduc pentru platforme.

Uber, Taxify, sunt vizate de o ordonanta de urgenta pe care Guvernul o pregateste pentru a reglementa activitatea lor in Romania, insa pana atunci, ANAF se organizeaza pentru a vedea in ce conditii functioneaza soferii in Romania. ANAF a cerut in 2016 de la compania “mama” din Europa a UBER, subsidiara a celei din SUA, lista cu toti utilizatorii platformei, si cu toate cursele facute in 2015 de catre acestia, inclusiv rutele, distantele, si incasarile inregistrate de catre companie.

Uber, Taxify, Vizate de Controale ANAF la Soferi

Uber, Taxify, vor avea soferii vizati de catre controlalele ANAF pentru a se vedea, probabil, daca acestia isi platesc impozitele pentru banii pe care ii castiga prin platforma, avand in vedere ca nu sunt angajati, asa cum se intampla la companiile de taxi. Spre deosebire de companiile de taxi, Uber, Taxify, au toata activitatea facuta prin banci, deci spre deosebire de taximetristii nu e nevoie sa lasi bacsis de care nu stie nicio autoritate din tara asta.

Uber, Taxify, n-ar trebui sa aiba activitatea afectata daca soferii care sunt verificati de ANAF si-au platit impozitele pe care le datoreaza, insa daca guvernul va da o noua ordonanta de urgenta pentru a le reglementa, atunci lucrurile s-ar putea schimba. Guvernul Romaniei vrea sa reglementeze activitatea Uber, Taxify, astfel incat sa multumeasca si taximetristii, ceea ce ne-ar putea crea un imens dezavantaj, disparitia acestor platforme readucandu-ne la mila celor de care toata lumea fuge.

Uber, Taxify, lupta in momentul de fata pentru ca o ordonanda de urgenta nefavorabila sa nu fie adoptata de catre Guvern, insa in fata ANAF nu prea poate face nimic pentru soferi.