Huawei P30 PRO vs iPhone XS Max: Comparatia Camerelor

Huawei P30 PRO si iPhone XS Max au comparate camerele pentru a ne arata cat de bun este noul model de smartphone creat de catre chinezi si lansat ieri.

Huawei P30 PRO camera iphone xs max

Huawei P30 PRO si iPhone XS Max apar astazi intr-o comparatie foarte interesanta care ne arata cat de buna este o camera cu 4 senzori de imagine in comparatie cu o camera care are doar doi senzori de imagine. Doar uitandu-va la imaginea de prezentare de la clipul video de mai jos va puteti face o idee cat se poate de clara cu privire la ceea ce pot oferi Huawei P30 PRO si iPhone XS Max in materie de fotografie, sau inregistrarea de clipuri video.

Huawei P30 PRO are o camera mult mai buna decat cea a iPhone XS Max, iar clipul video demonstreaza cat se poate de clar acest lucru, insa nu doar in ceea ce priveste inregistrarea de clipuri video, ci si de poze. Uneori pozele facute cu iPhone XS Max par a fi putin cam spalacite, semn ca HDR-ul acela inteligent al Apple nu prea functioneaza, insa pozele facute cu Huawei P30 PRO par sa aiba culori mult mai intense, uneori fiind chiar mai intunecate decat ar trebui sa fie.

Huawei P30 PRO vs iPhone XS Max: Comparatia Camerelor

Huawei P30 PRO face totusi poze mult mai bune decat iPhone XS Max, iar asta in conditiile in care are 4 senzori de imagine, fiecare mult mai bun decat cei din produsul companiei Apple. Atat in ceea ce priveste pozele facute in lumina normala, cat si cele facute in lumina slaba sunt mult mai bune pe Huawei P30 PRO decat pe iPhone XS Max, iar camera telephoto este la “ani lumina” distanta de ceea ce ofera compania Apple cu telefoanele sale.

Huawei P30 PRO are o camera quad atat de avansata, incat mi-e greu sa-mi imaginez cum ar putea compania APple sa o ajunga din urma, in special in ceea ce priveste pozele facute noaptea, sau cele cu zoom. Pana acum Apple a demonstrat ca nu e capabila sa faca asa ceva, ca nu poate oferi in iPhone ceea ce vedem acum in Huawei P30 PRO, iar cu iPhone 11 mi-as dori ca situatia sa se schimbe, dar tare ma tem ca asta nu se va intampla, din pacate.

Huawei P30 PRO are o camera quad formata din :

  • un senzor de imagine principal, care are rezolutie de 40 de megapixeli, deschidere f/1.6, distanta focala de 27mm, cu dimensiune pixel de 1/1.7″;
  • un senzor de imagine wide-angle care are distanta focala de 16mm, deschidere f/2.2;
  • un senzor de imagine telephoto care are rezolutie de 8 megapixeli, cu deschidere f/3.4 si distanta focala de 125mm, fiind capabil sa faca zoom optic de 5X, zoom hibrid de 10X, si zoom dicigal de pana la 50X.
  • senzor de imagine ToF, pentru adancime, folosit la pozele cu efect bokeh.