Huawei P30 PRO. LANSAT FARA o Functie MAJORA a iPhone, S10

Huawei P30 PRO. Noul model de smartphone a fost lansat fara o functie foarte importanta din iPhone XS, Samsung GALAXY S10, scuzele penibile ale CEO-ului Companiei.

Huawei P30 PRO 4k 60 fps

Huawei P30 PRO. Saptamana trecuta a avut loc conferinta de lansare pentru noul model de smartphone, iar cei care au urmarit-o au aflat cu siguranta multe dintre noutatile pe care acesta le aduce pentru clienti. Mai exact, desi Huawei P30 PRO are o camera quad care este grozava, si ofera o multitudine de functii care nu exista in alte telefoane, ea vine totusi fara capacitatea de a inregistra clipuri video 4K la 60 FPS, ceea ce iPhone XS, Samsung GALAXY S10 pot face.

Huawei P30 PRO. Lipsa acestei functii din telefoanele chinezilor a ridicat multe semne de intrebare, la care CEO-ul diviziei de produse pentru consumatori, Richard Yu, a raspuns intr-un interviu recent. Acesta spune ca primul motiv din cauza caruia functia nu a fost implementata in Huawei P30 PRO are la baza faptul ca ecranele telefoanelor nu pot reda clipurile 4K la adevarata lor “valoare”, fiind nevoie de televizoare mari, desi functia exista totusi in telefon, ceea ce nu prea are logica.

Huawei P30 PRO. LANSAT FARA o Functie MAJORA a iPhone, S10

Huawei P30 PRO. Mai mult decat atat, telefonul are o camera de 40 de megapixeli, mult peste rezolutia 4K, asa ca explicatia e nu doar penibila, ci si stupida, fiind o minciuna si nimic mai mult. Al doilea motiv din cauza caruia Huawei P30 PRO nu are inregistrare 4K la 60 FPS are la baza faptul ca acest tip de clipuri ocupa foarte mult spatiu in telefoane, ceea ce este adevarat, iar pe iPhone XS Max am sesizat ca spatiul dispare foarte rapid in folosirea acestor inregistrari.

There are two main reasons for this. First of all the benefits of 4K can only be seen on a very large screen and it makes little sense to have it on your phone. Secondly, it takes up a lot of storage to record in 4K so you will quickly run out of space and that’s a nightmare for consumers. We recommend users to leave the video recording resolution to FullHD, it’s more than enough.

Huawei P30 PRO. CEO-ul companiei recomanda inregistrarile Full HD pentru oameni, ceea ce e o prostie, pentru ca exista diferente foarte mari de calitate intre 4K si 1080p, chiar si pe ecranele mai mici. Problema cu spatiul ramane totusi una reala, insa cei care au 128 GB, sau mai mult, n-ar trebui sa-si faca griji in legatura cu asta, iar din moment ce Huawei P30 PRO vine cu aceasta cantitate minima de spatiu, recomandarile facute de CEO sunt stupide.

Huawei P30 PRO. In realitate, procesorul telefonului e principala problema, pentru ca nu prea e capabil sa inregistreze 4K la 60 FPS, dar desigur ca Huawei nu putea sa recunoasca asta in mod public.

3 COMENTARII