Android Q. Google IMPUNE noi LIMITE, ca in iOS

Android Q. Google impune noi limite pentru sistemul sau de operare, preluand din iOS ceea ce Apple face de ani de zile cu produsele oferite pentru clienti.

Android Q limite

Android Q. Pentru noua versiune a sistemului de operare, cei de la Google se gandesc sa le impuna utilizatorilor noi limite in ceea ce priveste utilizarea, ele fiind destul de similare cu cele ce exista deja in iOS. Mai exact, compania Google va incerca sa ii invete pe utilizatorii Android Q sa nu mai instaleze aplicatii descarcate de pe internet prin modificarea unei functii care acum nu este la fel de enervanta precum va deveni incepand cu actualizarea noua.

Android Q. Pana acum, prima data cand utilizatorii incercau sa instaleze o aplicatie descarcata de pe internet, sistemul de operare le spunea ca nu e indicat sa faca instalarea, si le permitea sa modifice setarile care ii impiedica sa faca asta. Modificarea acelor setari era salvata permanent pentru viitoarele instalari, insa Android Q va schimba complet aceasta functionalitate, si va enerva multi dintre utilizatorii care il vor instala in propriile telefoane mobile.

Android Q. Google IMPUNE noi LIMITE, ca in iOS

Android Q limite ios

Android Q. Incepand cu aceasta actualizare, de fiecare data cand utilizatorii vor incerca sa instaleze aplicatii descarcate de pe internet, vor vedea o alerta care le spune ca telefonul lor nu poate face asta. Modificarea setarii pentru a permite instalarea nu va fi salvata in Android Q, astfel ca de fiecare data cand se incearca instalarea unei aplicatii descarcate de pe internet, va trebui modificata setarea care ofera permisiunea de a face asta in telefoane.

Android Q. Google spune in mesajele sale de alerta ca aceasta modificare a fost facuta pentru a creste securitatea sistemului de operare, limitarea fiind oarecum similara cu ceea ce exista in iOS, care nu permite deloc instalarea aplicatiilor necunoscute. In iOS e posibil acest lucru cu un profil de dezvoltator, care costa doar 100 de dolari anual, deci limitarile nu mai sunt chiar atat de stricte nici acolo, insa Android Q urmeaza sa aduca frustrare pentru multe persoane.

Android Q. Aceasta schimbare exista atat in prima, cat si in a doua versiune beta a sistemului de operare, asa ca utilizatorii ar trebui sa se obisnuiasca cu ea, pentru ca nu va disparea prea curand.