Android Q. Functie MAJORA LUATA din iOS, Alta UTILA in iPhone

Android Q. Compania Google a preluat din iOS o functie foarte utila pentru telefoanele sale, iata si ce alta ar fi buna pentru telefoanele iPhone ale Apple.

Android Q navigare

Android Q. Aseara compania Google a lansat cea de-a doua versiune beta a sistemului de operare pentru utilizatorii care o pot instala, iar ea aduce si o serie de noutati foarte interesante pentru telefoane. In clipul video de mai jos puteti vedea o noua functie a Android Q implementata de catre Google direct din iOS 11, sau iOS 12, ea permitand trecerea de la o aplicatie la alta facand doar un simplu gest in partea inferioara a ecranului telefoanelor.

Android Q. Apple a implementat aceasta functie in momentul in care a lansat iPhone X, totul in ideea de a le permite oamenilor sa se obisnuiasca mai usor cu lipsa butonului Home fizic din telefoanele sale. Se pare ca Google ar cam vrea deasemenea sa renunte la butonul Home din Android Q, sau cel putin asta sugereaza clipul video de mai jos, care ne arata cum a fost gandita noua functionalitate pe care multi utilizatori ai sistemului de operare o vor aprecia.

Android Q. Functie MAJORA LUATA din iOS, Alta UTILA in iPhone

Android Q. Deocamdata functionalitatea e in proces de testare, animatiile nu functioneaza chiar atat de bine, insa trecerea de la o aplicatie la alta isi indeplineste rolul asa cum ar trebui, asa cum se intampla in cazul sistemului de operare iOS. Totusi, e interesanta ideea celor de la Google de a renunta la folosirea butonului Home in cadrul Android Q, pentru a aduce un sistem de navigatie foarte similar cu cel din iOS, reucnoscand ca Apple a avut o idee foarte buna cu implementarea sa.

Android Q navigare notificari

Android Q. Separat de aceasta functie, in noua versiune a sistemului de operare a fost implementata si o alta care permite personalizarea gesturilor de control pentru notificari prin intermediul centrului de notificari. Puteti vedea in imaginea de mai sus cam care sunt optiunile noi listate in cadrul Android Q, si n-ar strica daca Apple ar implementa deasemenea functii similare si pentru sistemul de operare iOS, desi probabil nu o va face.

Android Q. Noul sistem de operare este testat in versiune beta pana prin luna august, cand va fi lansata versiunea publica pentru utilizatorii din lumea intreaga.