PROBLEMA URIASA a iPhone Creata de catre Apple

Telefoanele iPhone au o problema foarte mare, iar ea a fost creata chiar de catre cei de la Apple, iata ce au facut americanii si au stricat experienta produselor.

iphone problema aplicatii

Telefoanele iPhone au o problema foarte mare in momentul de fata, si totul a fost creat de catre compania Apple cu foarte mult timp in urma, insa exploatarea ei a devenit mult mai evidenta in ultimii ani. Mai exact, vorbesc despre programul Apple care le permite dezvoltatorilor sa creeze certificate pentru aplicatii care pot fi instalate pe un numar nelimitat de iPhone, iPad, si iPod Touch-uri chiar daca nu au fost publicate in App Store vreodata, si n-au fost verificate de Apple.

Dezvoltatorii pot cumpara de la Apple certificate de acest gen, si nu sunt ieftine, iar prin intermediul lor pot distribui oriunde pe internet aplicatii care pot spiona iDevice-urile utilizatorilor din lumea intreaga. Cel mai recent exemplu este o aplicatie instalata de catre foarte multe persoane din SUA, ea permitandu-le dezvoltatorilor sa preia din iPhone informatii despre agenta de apeluri, mesaje, poze, clipuri video, inclusiv informatii in timp real despre locatia GPS.

PROBLEMA URIASA a iPhone Creata de catre Apple

Cazul din SUA este doar cel mai recent, deoarece in realitate inclusiv solutii de jailbreak au fost distribuite prin certificate de acest gen, iar compania Apple e perfect constienta de problema, doar ca nu prea are cum sa o rezolve. In China exista foarte multe aplicatii gandite pentru a fi instalate pe iPhone fara App Store, cu foarte multi utilizatori, cu tot felul de informatii extrase de catre dezvoltatori fara ca oamenii sa stie, iar problemele pot fi extinse spre cam orice vreti.

Security researchers have discovered a powerful surveillance app first designed for Android devices can now target victims with iPhones. The spy app, found by researchers at mobile security firm Lookout, said its developer abused their Apple-issued enterprise certificates to bypass the tech giant’s app store to infect unsuspecting victims. The disguised carrier assistance app once installed can silently grab a victim’s contacts, audio recordings, photos, videos and other device information — including their real-time location data.

Aplicatiile de acest gen trebuie instalate in iPhone cu acceptarea certificatului cu care vin, insa in multe cazuri oamenii fac si asta doar pentru a beneficia de functionalitate, fara sa stie la ce se expun. Interesant este ca Apple a blocat la un moment dat certificatele Facebook si Google pentru ca nu aveau practici tocmai corecte cu utilizatorii, insa din pacate nu blocheaza chiar toate companiile care isi bat joc de utilizatorii ce le folosesc aplicatiile pe iPhone.

Din pacate, Apple nu va rezolva vreodata problemele de acest gen cu aplicatiile pentru telefoanele iPhone, asa ca ramane de vazut doar cum va evolua in mod negativ totul.