Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone, INVESTIGATE de ANPC, Senat

Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone, sunt in centrul unei investigatii initiate de catre ANPC, Senatul si ministerul Comunicatiilor dorind sa afle de ce au crescut preturile serviciilor in Romania.

Digi Mobil anpc

Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone, sunt investigate de catre ANPC, Senat, si chiar de catre ministerul Comunicatiilor in urma cresterii de preturi pentru serviciile pe care le ofera in Romania in momentul de fata. Toti cei patru operatori de telefonie mobila au crescut preturile dupa ce OUG 114/2018 a fost adoptata, si va ramane in vigoare cu foarte putine modificari notabile, iar ANPC, Senatul si ministerul Comunicatiilor investigheaza modificarile, Digi Mobil fiind singura care a coperat.

Digi Mobil. Zilele trecute a avut loc o intrevedere intre sentori reprezentantii celor de la RCS & RDS, cei ai ANCOM, cei ai ANPC, si nu numai, iar Orange, Vodafone, si Telekom n-au participat la aceste discutii. Digi Mobil a fost singura companie dispusa sa discute despre modificarile facute pentru preturile serviciilor pe care le ofera pentru clienti, spunand ca nu a mai facut asa ceva de 10 ani de zile, deci modificarile n-ar trebui privite prea dur.

Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone, INVESTIGATE de ANPC, Senat

Digi Mobil. Pe de alta parte, reprezentantii celorlalti operatori de telefonie mobila au refuzat sa discute pe aceasta tema, probabil si pentru ca au fost ignorati de catre guvern cand au cerut modificari dupa adoptarea OUG 114/2018. Desi doar Digi Mobil a participat la discutiile privind explicarea modificarilor de preturi, daca se vor face modificari legislative in urma lor, toti operatorii vor fia fectati, iar senatorii au in plan sa faca schimbari cu impact foarte serios.

Am primit în ultima perioadă o serie de reclamații vis a vis de modul unilateral prin care o companie de telefonie vrea să modifice prețurile. Ne-am sesizat și suntem în derularea unei verificări. Consumatorul (mai ales cei care au contracte si pe telefoane, terminale) e pus în situația in care trebuie sa achite la ultima factură și ce aveau de plătit pe aceste terminale. Mi se pare destul agresiv modul in care se face acest lucru.

Digi Mobil. Interesant este ca reprezentantii grupului RCS & RDS au afirmat ca modificarile legislative n-ar avea legatura cu OUG 114/2018, desi cresterile de preturi au venit la scurt timp dupa adoptarea documentului. Desi n-au spus compania care este vizata, cei de la ANPC au spus ca au primit 3 reclamatii de la clientii nemultumiti de modificarile de preturi pentru serviciile de telefonie mobila, si nu se stie daca e vorba despre Digi Mobil, sau despre vreun alt operator.

Digi Mobil. Va fi interesant de vazut cum se vor termina aceste investigatii facute in Romania, insa nu mi-as face mari sperante ca se va schimba in bine ceva in viitorul apropiat.

2 COMENTARII

  1. Ce porcarie! ANPC in ce calitate solicita unor entitati private sa isi motiveze politica de preturi. Daca nu ne convine ca utilizatori putem sa portam, inchide contractul, etc.

  2. Dacă nu știi istoria…atunci verifica google sau chiar și aici pe site și o sa înțelegi de ce au mărit ei prețurile…cum au motivat…și pe urma o sa faci legătura de ce se iau de ei acum.