Apple Plateste Sume URIASE Lunar pentru iCloud

apple plati icloud

Apple are una dintre cele mai mari infrastructuri de tip cloud din lume, insa pentru a o intretine este obligata sa faca si investitii pe masura, iar acum aflam si ce inseamna asta. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, cei de la Apple ar plati nu mai putin de 30 de milioane de dolari lunar doar pentru serverele iCloud gazduite de catre Amazon.

Desi Apple si Amazon sunt concurente in anumite segmente de piata, infrastructura cloud globala a celor de la Amazon obliga Apple sa ii foloseasca serviciile pentru a-si oferi propriile servicii. Prin infrastructura Amazon functioneaza Siri, iTunes, iCloud, si diverse alte servicii ale Apple, insa nu doar Amazon castiga bani de la cei din Cupertino.

Apple plateste cam 300 de milioane de dolari anual catre Amazon pentru serviciile sale, iar asta mai mult ca sigur cu reduceri masive aplicate pentru ca este un client foarte mare. Costurile Apple cu gazduirea serviciilor in infrastructura Amazon au crescut cu peste 10% fata de cele de anul trecut, dar asta nu e tot.

For the sake of comparison, Lyft has agreed to pay AWS at least $300 million for cloud services through the end of 2021, while Pinterest said it has committed to spending at least $750 million on AWS in a six-year period that ends in mid-2023. That works out to an average of $100 million per year for Lyft and $125 million per year for Pinterest. Snap has committed to spending $1.1 billion on AWS through the end of 2022, at least $150 million of that in 2019.

Cei de la Apple ar fi semnat recent un contract cu Amazon pentru a cheltui peste 1.5 miliarde de dolari pe serviciile sale in urmatorii 5 ani, deci nu va renunta prea curand la ele. Apple cheltuie foarte multi bani pe serviciile de tip cloud, dar cu 1.4 miliarde de iDevice-uri active, si sute de milioane de utilizatori iCloud, sigur isi acopera cheltuielile.

6 COMENTARII

  1. Well serverele costă , curentul , chiria , întreținerea , etc dar asta nu înseamnă că trebuie să le plângem de milă . Au 3 trilioane de dolari … Ce DUMNEZEU?!?!?
    Există şi alte companii care fac chestia asta indiferent că-s de telefonie sau alte chestii .

  2. Vadim – dumb statement – ” Au 3 trilioane de dolari ” – LOL . Nici 1 trillion e valoarea pe bursa , care nu indica nimic – acum vreo doua luni scazuse cu 40% in doua saptamani.
    Ca lichiditati probabil ca au cateva zeci de miliarde – restul e rulaj , datorii etc.
    Asa e cu baloanele de sapun – sunt umflate .

  3. Daca ai mai multe idevice-uri pe același cont si folosești back-up pe iCloud , sigur nu îți ajunge cei 5 gb puși la dispoziție gratuit , pt un € pe luna plătești pt 50gb , deci la calculul final nici nu plătesc ei , chiar pot sa spun ca si de acolo câștiga destul de bine , sigur nu au doar 30 de milioane de abonați care utilizează contra cost serviciile lor de Cloud