Apple Pierde un Proces IMPORTANT cu Swatch pentru “One More Thing”

apple one more thing

Apple a pierdut un proces destul de important cu compania Swatch pentru folosirea celebrei expresii “One More Thing…” pe care Steve Jobs o folosea pentru a prezenta produse surpriza. Cei de la Swatch au folosit expresia pentru o noua serie de ceasuri lansate recent, insa l-au creditat pe celebrul detectiv Colombo ca sursa de inspiratie.

Apple a spus ca Steve Jobs folosea foarte des expresia, si ca ea se identifica acum cu fostul sau CEO, nu cu Colombo, insa un judecator din Australia n-a fost de acord cu aceste afirmatii. Procesul a fost deschis acolo de catre Apple, iar judecatorul a spus ca expresia nu se identifica in vreun fel cu produsele Apple, pentru ca separat de conferinte nu mai era folosita in raport cu ele.

Realitatea este ca multi oameni care aud aceasta expresie fac legatura cu Steve Jobs si modul in care acesta prezenta produsele surpriza in conferintele pe care le organiza Apple. Problema este ca expreia in sine nu se identifica cu vreun produs anume, ci doar cu ideea de a prezenta un produs surpriza de catre cineva, iar Apple nu poate avea monopol pe asa ceva.

These words, used once before introducing a particular new product or service of the opponent [Apple], are then never used again in relation to that product or service. Patchy and temporary use does not have the character of indication of a trade source. Also weighing heavily against the opponent on this issue is this ordinary meaning that the phrase carries — simply that the speaker is about to say something else. Again, in each of the opponent’s examples.