RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, cu CAT vor mai CRESTE Preturile ?

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, au inceput anul cu schimbari care n-au facut bine clientilor din Romania, iar acum multa lume se intreaba cu cat vor mai creste preturile.

RCS & RDS cresteri

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom au crescut in tandem preturile pentru serviciile pe care le ofera in Romania, in valori diferite, insa toti cei 4 operatori de telefonie mobila au facut acest pas dupa adoptarea OUG 114/2018. Cei mai siguri de esecul unor eventuale negocieri cu Guvernul Romaniei au fost cei de la RCS & RDS, ei crescand preturile chiar de la inceputul anului, anticipand ca nu va exista vreo cale de a readuce lucrurile la situatia anterioara.

RCS & RDS. Avand in vedere ca preturile au crescut deja, iar ANPC, Senatul Romaniei, si Ministerul Comunicatiilor investigheaza cresterile de preturi, foarte multa lume se intreaba daca situatia nu s-ar putea repeta in viitorul apropiat. Ei bine, e putin probabil ca RCS & RDS, si restul operatorilor telecom, sa mai creasca preturile pentru serviciile oferite clientilor din Romania, dar s-ar putea sa avem parte de o surpriza foarte neplacuta pentru 5G.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, cu CAT vor mai CRESTE Preturile ?

RCS & RDS. Daca operatorii de telefonie mobila nu vor mai creste preturile, din diverse motive, in 2019, atunci este de asteptat ca ei sa ofere servicii 5G la preturi cu mult mai mari decat se asteapta foarte multa lume. Guvernul Romaniei a impus ca licitatia pentru frecventele 5G sa adune 1 miliard de euro de la RCS & RDS, si restul companiilor telecom, iar asta pune foarte mare presiune pe companii, care vor trebui sa faca investitii mult mai mari decat anticipau.

RCS & RDS. Cresterile de preturi de la inceputul anului acopera doar oferirea in continuare a serviciilor existente, si investitii pentru ele, dar investitiile pentru 5G vor fi suportate prin preturi mai mari pentru aceste servicii. Nimeni nu stie deocamdata cam cat de mari vor fi preturile pentru serviciile 5G care vor fi oferite in Romania de catre RCS & RDS, si restul operatorilor telecom, dar putem crede ca vor fi mari.

RCS & RDS. In concluzie, daca Guvernul Romania nu va mai face schimbari de legislatie, e putin probabil ca preturile serviciilor sa mai creasca, dar serviciile 5G vor fi cu mult mai scumpe decat credeam noi.