RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, RAZBOIUL din care tot Clientii PIERD

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom sunt prinse intr-un noi razboi din care, in final, tot clientii din Romania sunt cei care au cel mai mult de pierdut.

RCS & RDS razboi

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, au avut parte de un inceput de an cu multe majorari de preturi pentru serviciile pe care le ofera pentru clientii din Romania, iar acest lucru nu a prea fost de bun augur, dupa cum v-am spus deja zilele trecute. Se pare ca intre RCS & RDS, si restul operatorilor de telecomunicatii, a inceput un nou razboi cu Guvernul Romaniei, din care in final tot clientii ar putea avea de suferit.

RCS & RDS. Dupa ce s-au plans de OUG 114/2018, toti operatorii de telefonie mobila din Romania au majorat preturile serviciilor, dar fara a face in mod direct legatura cu ordonanta de urgenta adoptata de catre Guvernul Romaniei. Legatura este clara, toata lumea o vede si o stie, iar Guvernul, si Parlamentul, vor acum sa puna presiune pe RCS & RDS, si ceilalti operatori, dupa ce au decis sa ceara mai multi bani de la clienti pentru a-si acoperi costurile de functionare.

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, RAZBOIUL din care tot Clientii PIERD

RCS & RDS. Taxa de 3% pe cifra de afaceri, si miliardul de euro impus pentru licentele 5G, sunt doua dintre motivele care au stat la baza cresterilor de preturi, insa Guvernul vrea sa puna presiune pe operatori sa renunte la atacurile din ultimele luni. ANPC a pornit o ancheta, aparent dupa 3 plangeri ale unor consumatori, pentru a vedea de ce au crescut preturile la RCS & RDS, si alti operatori, insa doar cei de la Digi au venit la discutii, restul preferand sa nu o faca.

RCS & RDS. In momentul de fata institutiile statului si cei patru operatori sunt intr-o lupta pentru dominare, as spune eu, iar din ea tot clientii vor pierde, asa cum au pierdut si dupa ce OUG 114/2018 a fost adoptata de catre Guvernul Romaniei. Desi s-a spus de atunci si pana acum ca RCS & RDS, si restul mediului telecom, nu ar trebui sa majoreze preturile pentru serviciile oferite in Romania, acest lucru s-a intamplat, si nu se va opri aici.

RCS & RDS. Guvernul nu a reusit sa castige in batalia cu bancile dupa adoptarea OUG 114/2018, insa ar putea avea sanse mai mari cu operatorii de telefonie mobila, care nu-i prea pot forta “mana”.