Incasari si Profitul Apple au SCAZUT in T1 2019

apple scadere profit incasari t1 2019

Apple a anuntat in cursul noptii trecute rezultatele financiare pentru T1 2019, iar compania americana a inregistrat scaderi substantiale pentru incasari si profit. Asa cum anuntase acum cateva luni, Apple a avut parte de un trimestru fiscal foarte prost, iar asta se vede in cateva miliarde de dolari care au disparut din profitul si incasarile celor din Cupertino.

Apple a inregistrat incasari de 58 de miliarde de dolari, in scadere cu 3 miliarde de dolari fata de T1 2018, totul in principal din cauza scaderii substantiale a vanzarilor de telefoane iPhone. Profitul celor de la Apple a scazut deasemenea cu cu 2.2 miliarde de dolari, de la 13.8 miliarde la 11.6 miliarde, diferenta fiind neasteptat de mare, prima din ultimii ani.

Apple a anuntat inca de anul trecut ca nu va mai raporta vanzarile de unitati fizice ale telefoanelor iPhone, iar asta va lasa foarte multe semne de intrebare vis-a-vis de evolutia sa. Chiar daca Apple nu spune cate telefoane iPhone a vandut, scaderea substantiala a incasarilor, si a profitului, sugereaza foarte clar faptul ca Apple a vandut mult mai putine telefoane decat in T1 2018.

Our March quarter results show the continued strength of our installed base of over 1.4 billion active devices, as we set an all-time record for Services, and the strong momentum of our Wearables, Home and Accessories category, which set a new March quarter record,” said Tim Cook, Apple’s CEO. “We delivered our strongest iPad growth in six years, and we are as excited as ever about our pipeline of innovative hardware, software and services. We’re looking forward to sharing more with developers and customers at Apple’s 30th annual Worldwide Developers Conference in June.

Cei de la Apple au pregatit analistii de aceasta evolutie negativa in vanzarile inregistrate la nivel global, iar asta din cauza problemelor care exista in lumea intreaga cu vanzarile de smartphone-uri. Apple a avut de “castigat” de pe urma faptului ca telefoanele sale sunt mai scumpe, astfel ca scaderile in vanzari au fost compensate intr-o anumita masura de preeturile mai mari, dar chiar si asa, are probleme serioase.

16 COMENTARII

  1. Anul asta Apple ar trebui sa mai scumpeasca telefoanele sa fie bine sa ajunga la toata lumea,mai ales ca sigur acelasi design si o camera in plus o sa rupa gura targului.E incredibil ce o sa scoata anul asta,abia astept sa nu fac upgrade.

  2. Samsung a inregistrat 60% scadere, acolo e buba incredibil de groasa, nu la Apple. Apple o duce bine mersi si o sa explodeze datorita serviciilor online.

  3. Samsung la nivel de firma are câștiguri mai mari ca Apple, de asemenea diviziile Samsung pot susține financiar și diviziile care nu prea aduc profic
    De asemenea Samsung are o gama mai larga de produse și acoperire mai mare ca Apple
    Pe de alta parte Apple este dependenta de iphone ca vânzări (60% ) și de tehnologiile producătorilor Android, acolo e buba enorma, nu la Samsung, dacă li se taie creanga iphone celor de la Apple sunt tay-tay

  4. exact, ceilalti daca scumpesc…profitul scade drastic…dar nu toata lumea intelege…decat adolescentii nostru ce il voteaza…vadim si valentin,amandoi probabil pe la 12-14 ani

  5. pai m-ai intrebat ceva pe mine? Ti-am dat si link cu dovada si raspunsul…esti putin iddiot si nu stii sa citesti si sa intelegi?!