Apple a vrut sa Cumpere o Intreaga Divizie a Intel

apple divizie intel

Apple a fost in discutii pentru a cumpara o intreaga divizie a companiei Intel, ceva ce ar fi demonstrat cat de serioasa este compania din Cupertino in planurile sale. Apple a discutat cu cei de la Intel pentru a cumpara divizia ce produce modemuri pentru telefoane mobile, insa se pare ca discutiile n-au avut sorti de izbanda, deocamdata,

Apple dezvolta propriile modemuri pentru telefonale iPhone, insa lucrurile avanseaza cu greu, si ar fi vrut sa expedieze dezvoltarea cumparand divizia Intel care-i produce aceste componente. Apple foloseste de cativa ani buni modemurile celor de la Intel pentru propriile telefoane iPhone, asa ca achizitia diviziei care le produce ar fi fost un pas natural.

Apple si Intel au discutat inca din vara anului trecut aceasta tranzactie, partenerii Apple cautand sa iasa din productia de modemuri pentru telefoane, deoarece nu prea fac profit. Desi discutiile cu Apple n-au avut succes inca, Intel inca mai cauta un cumparator pentru divizia sa, si poate ca va gasi, daca pretul va fi suficient de bun.

Selling the modem business would allow Intel to unload a costly operation that was losing about $1 billion annually, according to another person familiar with its performance. Any sale would likely include staff, a portfolio of patents and modem designs related to multiple generations of wireless technology, said Patrick Moorhead, principal at Moor Insights & Strategy, a technology firm.

Intel pierde 1 miliard de dolari anual cu divizia care produce smartphone-uri, si a anuntat recent ca nu va dezvolta modemuri 5G pentru telefoane dupa ce Apple a renuntat la colaborarea cu ei. Apple ar putea reduce intr-o buna masura dependenta de Qualcomm cu modemuri produse in regim propriu, insa  probabil Intel e foarte departe de a avea unele 5G pregatite.