Google. SURPRINDE cu LANSAREA functiei DORITA de Oameni

Google. Compania americana surprinde cu lansarea unei noi functii ce este dorita de catre foarte multi oameni, iata ce ofera pentru utilizatorii din lumea intreaga acum.

Google date

Google. Compania americana a facut noaptea trecuta un anunt surprinzator prin care isi anunta utilizatorii din lumea intreaga in legatura cu lansarea unei functii pe care foarte multi dintre ei o asteptau de foarte multa vreme. Mai exact, Google a anuntat noaptea trecuta ca lanseaza o noua functie pentru serviciile sale care le va permite utilizatorilor sa-si stearga in mod automat istoricul locatiilor vizitate, istoricul navigarii pe internet, si activitatea online.

Google. Functia a fost ceruta de foarte multa vreme de catre oameni ca parte a schimbarilor GDPR menite sa aduca putina ordine pentru modul in care sunt administrate datele lor, si sunt urmariti in mediul online. Compania Google le va permite utilizatorilor sa seteze ca datele lor sa fie sterse in mod automat o data la trei luni, sau 18 luni, astfel ca totul va fi resetat in mod automat pentru ca acestia sa nu mai fie recunoscuti la fel de usor de catre serviciile companiei.

Google. SURPRINDE cu LANSAREA functiei DORITA de Oameni

Google date stergere

Google. Functia implementata de catre compania americana este disponibila undeva in interiorul sectiunii de setari pentru “Web and App Activity”, iar utilizatorii vor fi nevoiti sa o caute pentru a putea beneficia de aceasta schimbare serioasa. Chiar daca Google nu promoveaza aceasta functie in prim-planul website-ului unde sunt vizibile datele despre locatiile noastre si navigarea pe internet, implementarea sa este un pas foarte mare inainte pentru intimitatea online.

In addition to these options, we’re announcing auto-delete controls that make it even easier to manage your data. Here’s how they’ll work. Choose a time limit for how long you want your activity data to be saved—3 or 18 months—and any data older than that will be automatically deleted from your account on an ongoing basis. These controls are coming first to Location History and Web & App Activity and will roll out in the coming weeks.

Google. Compania a fost intens criticata pentru ca nu ofera o functie de acest gen, dar ea ofera de foarte mult timp optiunea de a sterge in mod manual datele care sunt inregistrate de catre serviciile sale, asa ca nu vorbim despre ceva complet nou. Google doar automatizeaza acest proces pentru ca oamenii sa nu mai trebuiasca sa intre de fiecare data in sectiunea prin care se pot sterge datele, deci doar simplifica lucrurile, si de multe ori a fost criticata fara rost.

Google. Anuntata astazi, noua functie a companiei americane va fi disponibila in urmatoarele saptamani in conturile utilizatorilor, asa ca daca inca nu o vedeti, va trebui sa mai aveti putina rabdare pana cand va fi implementata.