Google. PROBLEME la fel de MARI ca ale Apple

Google. Compania din Mountain View are probleme la fel de mari precum cele ale Apple, iata ce au declarat reprezentantii sai cu privire la acestea astazi.

Google probleme

Google. Compania din Mountain View a confirmat astazi ceea ce unii banuiau de ceva timp, mai exact ca are probleme la fel de mari precum cei de la Apple, lucru care totusi n-ar trebui sa mire in contextul global al momentului. Mai exact, compania Google a confirmat faptul ca vanzarile de telefoane din seria Google Pixel 3 sunt mult mai mici decat si-ar fi dorit, in T1 2019 aceste scazand simtitor, din pacate.

Google. Cei din conducerea companiei dau vina pe faptul ca vanzarile de smartphone-uri premium scumpe au scazut in general, iar produsele din seria Google Pixel 3 nu sunt imune, asa ca si ea sufera, la fel ca alte companii. Inclusiv Apple trece prin probleme similare, cei de la Samsung, Huawei, plus alte companii asiatice, avand o evolutie destul de diferita fata de cele ale Google si Apple, dar asta pentru ca vand si multe alte telefoane chiar foarte ieftine.

Google. PROBLEME la fel de MARI ca ale Apple

Google. Explicatiile companiei privind scaderea vanzarilor sunt identice cu cele ale Apple, Tim Cook spunand inca de acum cateva luni ca problemele din intreaga industrie smartphone afecteaza vanzarile iPhone, inclusiv evolutia companiei Apple. In mod normal cei de la Google nu prea furnizeaza informatii de acest gen cu privire la evolutia vanzarilor de telefoane, insa iata ca de aceasta data au oferit explicatii, deci situatia e una destul de serioasa.

Hardware results reflect lower year-on-year sales of Pixel, reflecting, in part, heavy promotional activity industrywide given some of the recent pressures in the premium smartphone market. Phones definitely across an industry, I think we are working through a phase where there is definite year-on-year headwinds. But I do think, especially since the ecosystem is constantly pushing it forward, I continue to be excited about the innovation speed.

Google. Ceea ce vedem in acest inceput de an pentru unii producatori de smartphone-uri reprezinta un trend care se va repeta inclusiv in celelalte trimestre fiscale ale anului, iar asta pentru ca vanzarile nu-si vor reveni foarte repede. Aceasta este o problema care va afecta incasarile unor companii ca Apple si Google pana la finalul anului, chiar daca sunt asteptate noi modele de telefoane de la ambele companii, producatorii din Asia avand cel mai mult de castigat de aici.

Google. Daca in cazul Apple telefoanele iPhone sunt foarte populare, foarte asteptate, si cu potential de a recupera macar banii pierduti acum de catre companie, in cazul celor din Mountain View situatia nu este la fel de buna.