Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone, CAT va COSTA 5G in Romania ?

Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone, pregatesc lansarea retelelor 5G in Romania, iar daca esti curios sa afli cat va costa 5G in tara noastra, ei bine acum stii.

Digi Mobil costa 5G

Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone, pregatesc lansarea unor retele 5G in Romania in urmatoarele luni, iar foarte multi dintre clienti se intreaba deja cam cat urmeaza sa coste aceste servicii dupa ce vor fi disponibile in mod oficial. Ei bine, Digi Mobil, si restul operatorilor de telecomunicatii, n-au furnizat deocamdata informatii despre preturile percepute pentru 5G in Romania, dar prima retea 5G comerciala din Europa a fost lansata, si ne putem face o idee.

Digi Mobil. Swisscom este primul operator de telefonie mobila din Romania care are o retea 5G comerciala activa, elvetienii oferindu-le clientilor acum viteze de pana la 1 Gbps, acestea urmand a creste la 2 Gbps in perioada urmatoare. Acum daca va intrebati cat costa 5G in Elvetia, o tara cu preturi mari in cam orice domeniu, ei bine doar 10 euro/franci pe luna, o valoare extrem de mica, la care ne putem astepta de la Digi Mobil, sau de la alti operatori din Romania.

Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone, CAT va COSTA 5G in Romania ?

Digi Mobil. La Swisscom 5G se activeaza ca o optiune suplimentara pentru abonamentele existente, si se taxeaza practic doar accesul la viteza, traficul de internet fiind consumat din alocatia lunara existenta. Un cost suplimentar de 10 euro la Digi Mobil, sau ceilalti operatori telecom din Romania, pentru 5G nu este ceva greu de crezut pentru tara noastra, desi pretul mi se pare mic pentru operatorii mai “flamanzi” din tara noastra.

Digi Mobil. Pentru operatorul celor de la RCS & RDS cred ca e posibil ca pretul pentru optiunea 5G sa fie chiar mai mic, daca nu cumva accesul va fi furnizat in mod gratuit, iar asta pentru ca preturile companiei sunt in general foarte mici. In contrast cu Digi Mobil, ma astept ca Orange, Vodafone, Telekom sa ceara poate chiar mai mult de 10 euro, sau sa te oblige sa inchei abonamente separate care sa ofere acces la 5G.

Digi Mobil. Preturile practicate in Elvetia pentru 5G sunt incurajatoare in ideea ca am putea avea parte de servicii la preturi decente inclusiv in Romania, insa totul depinde si de investitiile facute de catre operatori pentru a face retelele 5G.