PRIMUL TELEFON 5G a fost LANSAT deja in EUROPA

Primul telefon 5G a fost deja lansat in Europa, iata ce oprator de telefonie mobila are nu doar o retea 5G activa, ci si un telefon cu care poate fi folosita.

PRIMUL TELEFON 5G elvetia europa

Primul telefon 5G a fost lansat in Europa, ca o surpriza foarte interesanta pentru un continent in care retelele 5G nu sunt disponibile in densitati la fel de mari precum se intampla in diverse tari din Asia in acest moment. Oppo Reno 5G este primul telefon 5G lansat in Europa, compania chinezeasca dorind sa aiba parte de o premiera pe continent, asa ca s-a gandit sa puna telefonul in vanzare cu un operator de telefonie mobila din Elvetia.

Primul telefon 5G din Europa a fost lansat de catre operatorulde telefonie mobila Swisscom iar asta dupa ce anuntase inca de luna trecuta ca va lansa prima retea 5G din Europa, deci avea nevoie si de un telefon disponibil. Separat de Swisscom, inclusiv un operator numit Sunrise lanseaza o retea 5G in Elvetia, insa primul telefon 5G din Europa nu va fi disponibil si in oferta acestuia, cel putin nu in momentul de fata.

PRIMUL TELEFON 5G a fost LANSAT deja in EUROPA

Primul telefon 5G din Europa a intrat in vanzare in data de 1 mai, la pretul de 1000 de dolari, unul foarte mare pentru un telefon de la OPPO, insa compatibilitatea cu tehnologia 5G a generat aceasta valoare substantiala pentru el. Imediat dupa Swisscom, operatorul Sunrise a deschis precomenzi pentur Huawei MATE 20 X 5G, si Xiaomi Mi Mix 3, chiar la preturi mai mici, dar vanzarile efective inca nu au fost initiate, deci OPPO Reno 5G este primul telefon 5G vandut in Europa.

Two Swiss carriers have been jockeying to become Europe’s first with commercial 5G service, and marketing aside, the race appears to be over — thanks largely to smartphone maker Oppo. Though both carriers are now operating live 5G networks in Switzerland, only one actually has a 5G phone available to purchase in stores, and that’s Swisscom’s offering of the Oppo Reno 5G.

Primul telefon 5G din Europa ar urma sa ofere viteze de pana la 2 Gbps pentru clientii care vor alege serviciile, iar in Elvetia 100 de orase vor avea acoperire la inceput, ea urmand a fi extinsa pe masura ce reteaua este crescuta. Elvetienii surprind cu lansarea importanta a retelelor 5G, dar si a primului telefon 5G din Europa, iar asta in conditiile in care operatori din Germania, Italia, Franta, sau Marea Britanie dadeau de inteles ca vor lansa primii retelele 5G.

Primul telefon 5G din Europa nu e tocmai cel asteptat de catre toata lumea, si nici alternativele de la Huawei sau Xiaomi nu sunt grozave, insa vom vedea cu siguranta si modele mult mai bune pregatite pentru distributie.