RCS & RDS. Anuntul URIAS pentru Clientii Romani

RCS & RDS. Un anunt foarte important pentru clientii Romani a fost facut de catre subsidiara detinuta de catre grupul Digi, iata ce a fost declarat, si cat de mare este impactul.

RCS & RDS anunt

RCS & RDS. Al doilea cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania are astazi o serie de informatii foarte importante dezvaluite chiar de catre CEO-ul sau, Serghei Bulgac, si vorbim despre detalii extrem de importante privind viitorul companiei. Conform CEO-ului companiei RCS & RDS, exista in momentul de fata interes din partea ei pentru a participa la licitatia dedicata frecventelor care vor fi folosite pentru retelele 5G, dar cu anumite conditii.

RCS & RDS. Mai exact, atat acest operator de telecomunicatii, cat si ceilalti, vor ca atat ANCOM, cat si Guvernul Romaniei, sa clarifice fara dubiu prevederile OUG 114/2018, astfel incat companiile sa stie la ce sa se astepte. Serghei Bulgac a anuntat ca RCS & RDS, la fel ca si celelalte companii, pregatesc investitii de cateva sute de milioane de euro pentru a construi retelele 5G, deci trebuie sa stie foarte clar la ce sa se astepte pe termen lung.

RCS & RDS. Anuntul URIAS pentru Clientii Romani

RCS & RDS. Seful grupului de telecomunciatii pare foarte increzator in faptul ca atat ANCOM, cat si Guvernul Romaniei, sunt dispuse sa  stabileasca foarte clar si fara dubii ceea ce vor pentru viitoarele retele 5G, desi pana acum nu s-a intamplat asta. In contrast cu ceea ce a spus Telekom, RCS & RDS nu vrea o disputa cu autoritatile, ci pare sa vrea sa functioneze in limitele legilor din Romania, dar ar vrea sa inteleaga mult mai bine ceea ce se cere efectiv de la ea.

RCS & RDS. Compania a avut in 2018 o cifra de afaceri de 1 miliard de euro in intreaga Europa, insa seful grupului estimeaza ca taxa pe cifra de afaceri, de 3%, impusa de catre OUG 114/2018, ii va aduce impozite de 18 – 20 de milioane de euro. DIferenta fata de 30 de milioane de euro, cat ar trebui sa plateasca in mod normal RCS & RDS, e data de faptul ca o parte din bani sunt generati de alte servicii si produse decat cele de telecomunicatii.

RCS & RDS. In ciuda tuturor problemelor cu care se confrunta mediul telecom din Romania in 2019, grupul este foarte increzator in viitorul sau, si al tarii, fiind pregatita sa faca si investitii sustinute pentru asta.