RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, Situatie INCREDIBILA Pentru Clienti

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom sunt puse intr-o situatie foarte dificila care ii afecteaza in mod direct pe clientii din Romania, iata ce probleme au aparut.

RCS & RDS infrastructura

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom sunt puse intr-o situatie incredibila care afecteaza calitatea serviciilor de care beneficiaza clientii din Romania, foarte multi plangandu-se de problemele pe care le-au intampinat in tot acest proces. V-am spus acum cateva saptamani ca a inceput taierea cablurilor aeriene, pe care e bazata intr-o buna masura nu doar infrastructura celor de la RCS & RDS, ci si infrastructura celorlalti furnizaori de servicii de internet si televiziune.

RCS & RDS. Pentru ca multipli furnizori de servicii de internet si televiziune din Romania au fost afectati de catre actiunile autoritatilor de a taia cablurile aeriene, cei de la ANCOM au dorit sa intervina pentru a clarifica putin lucrurile pentru toata lumea. Mai exact, cei de la ANCOM sustin ca taierea cablurilor operatorilor ca RCS & RDS, si nu numai, este o abordare gresita a autoritatilor, care afecteaza in principal clientii companiilor, adica exact cei care n-ar trebui sa aiba de suferit.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, Situatie INCREDIBILA Pentru Clienti

RCS & RDS. ANCOM se ofera inclusiv sa fie mediator in aceasta situatie pentru a detensiona situatia, si pentru ca in final clientii sa nu aiba de suferit de pe urma autoritatilor care vor sa distruga retelele aeriene, fara sa se gandeasca la repercusiuni. Desigur ca e nevoie de niste minti lucide pentru ca lucrurile sa se intample asa, iar clientii RCS & RDS, si ai altor operatori, sa nu aiba de suferit de pe urma unor taieri inopinate a cablurilor de internet si televiziune.

Măsurile de desființare a rețelelor aeriene, cu întreruperea furnizării serviciilor de comunicații către utilizatorii finali, nu pot constitui, în opinia noastră, o abordare sustenabilă, inclusiv în raport cu interesele majore ale comunităților locale. Trebuie să ne amintim că accesul facil la comunicațiile electronice constituie baza tuturor sectoarelor unei economii moderne și inovatoare, contribuind esențial la creșterea calității serviciilor publice, cu precădere în educație, sănătate sau administrație locală. Noi, la ANCOM, ne-am exprimat în mai multe rânduri disponibilitatea de a media un dialog între autoritățile locale și operatori, pentru a găsi soluțiile potrivite pentru ambele părți, astfel încât impactul trecerii rețelelor de comunicații în subteran să fie minim asupra utilizatorilor.

RCS & RDS. Autoritatile incearca de ceva timp sa oblige furnizorii de servicii de internet si televiziune sa renunte la cablurile aeriene, iar pentru ca pana acum n-au reusit, au inceput sa aplice alte strategii, care afecteaza clientii. Desigur ca autoritatile nu vor admite vreodata ca fac orice pentru a-si indeplini obiectivele fara a se gandi la cetateni, insa RCS & RDS, si restul operatorilor, protesteaza prin organizatii dedicate, iar ANCOM le tine partea.

RCS & RDS. Cred ca situatia taierilor de cabluri aeriene e abia la inceput dupa foarte multi ani in care au existat negocieri intre autoritati si furnizorii de servicii de internet si televiziune, iar si mai multe taieri vor mai avea loc in mod inopinat.

7 COMENTARII

  1. Dar stie cineva care sunt conditiile pe care alesii poporului le-au impus pentru coborarea cablurilor in subteran? Tot timpul adevarul e undeva la mijloc. Operatorii ar face orice sa-si maximizeze profiturile. Dar sa nu ne imaginam ca cei de la primarii lupta pentru populatie. Si ei au profiturile lor de obtinut din tot procesul asta. Nu dau doua cepe degerate pe ce e in interesul cetateanului.

  2. Corect . Dar nesimitirea in Romania e mare . De ce sa cheltuiasca ei ceva bani sa bage cablurile in subteran ? Mai bine stam cu stalpii gata sa se rupa de cabluri.

  3. telekom deja au cablurile subteran, dar upc, rds sau akta inca n au facut o pt ca nu vor si nu pt ca nu au posibilitate sa o faca. orange merg pe aceiasi retea cu telekom, deci nu se pune

  4. Parca orange a avut o avarie de o zi jumate pe juma de tara si va dat ca la milogi 25-30Gb bonus o luna.
    Hai sictir cu orange.

  5. In mare parte cam toata reteaua subterana e a Telekom. Restul daca baga in subteran cred ca o sa trebuiasca sa platrasca chirie