Windows 10. Linux va fi INTEGRAT de Microsoft

Windows 10. Compania Microsoft a anuntat in mod oficial ca va integra in premiera un kernel pentru Linux pentru sistemul sau de operare dedicat calculatoarelor.

Windows 10 linux

Windows 10. Intr-o schimbare neasteptata de situatie, compania Microsoft a anuntat astazi ca urmeaza sa integreze Linux mult mai bine cu sistemul de operare oferit pentru calculatoarele din intreaga lume. Mai exact, Windows 10 va avea integrat in premiera kernelul celei mai recente versiuni a Linux pentru utilizatorii din lumea intreaga, anuntul celor din Redmond luand prin surprindere foarte multa lume, asa cum era de asteptat de altfel.

Windows 10. Prima versiune a sistemului de operare care va avea kernel Linux integrat este asteptata sa fie oferita pana la finalul lunii iunie pentru testare, deci in mod public nu va ajunge pana in toamna acestui an. Versiunea 4.19 a kernelului Linux va fi integrata de catre cei de la Microsoft pentru Windows 10, aceasta fiind cea mai recenta pentru acel sistem de operare, iar pe viitor actualizarile pentru Linux se vor regasi si in kernelul din Windows.

Windows 10. Linux va fi INTEGRAT de Microsoft

Windows 10. Implementarea acestui kernel al Linux in sistemul de operare al Microsoft va face mult mai simpla accesarea separata de catre utilizatori, dar si mult mai rapida, ceea ce foarte multa lume va aprecia in final. Interesant este ca acest kernel pentru Linux din Windows 10 va fi unul open source, iar utilizatorii isi vor putea compila propriile fisiere, daca vor asta, deci vor exista si optiuni mai bune de personalizare oferite de catre Microsoft pentru clientii sai.

Beginning with Windows Insiders builds this Summer, we will include an in-house custom-built Linux kernel to underpin the newest version of the Windows Subsystem for Linux (WSL). This marks the first time that the Linux kernel will be included as a component in Windows. This is an exciting day for all of us on the Linux team at Microsoft and we are thrilled to be able to tell you a little bit about it.

Windows 10. Foarte multe noutati interesante au fost implementate de catre compania Microsoft pentru sistemul sau de operare de-a lungul timpului, iar aceasta cu kernelul pentru Linux face parte dintre cele mai speciale. Nimeni nu a stiut pana acum planul Microsoft de a oferi pentru Windows 10 un kernel al Linux care sa faca accesarea separata mult mai usoara, insa este bine de stiut ca noutatile continua sa fie impleentate de catre compania Microsoft.

Windows 10. Acestea fiind spuse, daca sunteti entuziasmati sa incercati aceasta schimbare, va trebui sa mai aveti rabdare pana undev aprin toamna, sau sa va inscrieti pentru a testa versiunile beta lansate din iunie pana in toamna.