UBER si Taxify/Bolt au CRESCUT/REDUS PRETURILE in Romania

UBER si Taxify/Bolt au anuntat cresteri si reduceir de preturi pentru clientii din Romania, intr-un contrast total, care este totusi foarte benefic pentru clienti.

UBER Taxify Bolt CRESCUT REDUS PRETURILE Romania

UBER si Taxify/Bolt au crescut/redus preturile in Romania pentru clientii care fac curse prin intermediul aplicatiilor de taximetrie, iar acum serviciile devin cel putin la fel de scumpe precum taxi-urile clasice, si probabil mai putin atractive pentru clienti. Uber este compania care a crescut preturile pentru curse la orele de varf in Bucuresti, in timp ce Taxify/Bolt a luat o decizie exact inversa, pentru a atrage mai multi clienti catre platforma sa in momentul de fata.

UBER a anuntat ca decizia de a creste preturile in orele de varf are drept motiv dorinta de a-i motiva pe soferi sa preia mai multe curse in respectivele intervale orare, care in Bucuresti se suprapun cu cele mai aglomerate ore din trafic. Avand in vedere ca nimeni nu vrea sa stea in trafic, nici macar soferii de la UBER, compania a decis sa creaca tarifele in aceste intervale orare dupa cum urmeaza :

  • Luni – Vineri între orele 07:00-10:00UBERX va avea un pret de 1.56 LEI/KM si 0.26 LEI/minut fata de 1.3 LEI/LM si 0.22 LEI/minut, costul minim al curselor crescand de la 10 LEI la 12 LEI. UBER Select si Green vor avea tarife de 1.98 LEI/km si 0.34 LEI/minut, fata de 1.65 LEI/km si 0.28 LEI/minut, costul minim al curselor crescand de la 12 LEI la 14,4 LEI;
  • Luni – Joi între orele 16:00-19:00 – UBERX va avea un pret de 1.56 LEI/KM si 0.26 LEI/minut fata de 1.3 LEI/LM si 0.22 LEI/minut, costul minim al curselor crescand de la 10 LEI la 12 LEI. UBER Select si Green vor avea tarife de 1.98 LEI/km si 0.34 LEI/minut, fata de 1.65 LEI/km si 0.28 LEI/minut, costul minim al curselor crescand de la 12 LEI la 14,4 LEI;
  • Vineri între orele 13:00-19:00 – UBERX va avea un pret de 1.56 LEI/KM si 0.26 LEI/minut fata de 1.3 LEI/LM si 0.22 LEI/minut, costul minim al curselor crescand de la 10 LEI la 12 LEI. UBER Select si Green vor avea tarife de 1.98 LEI/km si 0.34 LEI/minut, fata de 1.65 LEI/km si 0.28 LEI/minut, costul minim al curselor crescand de la 12 LEI la 14,4 LEI.

UBER si Taxify/Bolt au CRESCUT/REDUS PRETURILE in Romania

Taxify/Bolt a luat o decizie complet inversa fata de cea a UBER, astfel ca a decis sa reduca cu 15% preturile pentru cursele care sunt facute de catre bucuresteni la orele de varf, o decizie de salutat pentru companie. Taxify/Bolt are tariful de baza pentru cursele standard de 1.3 LEI/km si 0.22 LEI/minut, si de 1.65 LEI/km si 0.28 LEI/minut pentru cursele Confort, pretul minim al cursei standard fiind de 9 LEI, cel pentru Conform fiind de 12 LEI, iar acestea vor fi reduse cu 15%.

UBER si Taxify/Bolt au strategii complet diferite pentru abordarea orelor de varf, iar asta ar putea aduce mai multe curse pentru cei din urma, pentru ca romanii cauta de multe ori sa beneficieze de preturi mai mici pentru cursele facute. Avand in vedere ca ambele servicii au cam aceleasi tipuri de masini, si cam acelasi tip de soferi, UBER pierde in urma acestor modificari de tarife, iar Taxify/Bolt ar trebui sa aiba cel mai mult de castigat.

In Romania, UBER si Taxify/Bolt aduna sute de mii de clienti lunar, si un numar mult mai mare de curse, iar asta pentru ca Romanii s-au saturat de taxi-urile clasice, fara dorinte de a mai reveni, decat daca preturile acestor platforme vor creste suficient de mult.