RCS & RDS. Anunt SURPRINZATOR privind Clientii Romani

RCS & RDS. Un anunt surprinzator privind clientii din Romania a fost facut astazi, iata ca veste neasteptata vine de la grupul de telecomunicatii.

RCS & RDS evolutie

RCS & RDS. Grupul de telecomunicatii din Romania a anuntat saptamana trecuta primele informatii cu privire la evolutia pe care a avut-o pana la finalul anului 2018, si asta a adus o foarte mare surpriza. Mai exact, cei de la RCS & RDS au anuntat ca la final de an 2018 au avut 3.4 milioane de unitati generatoare de venituri pentru Digi Mobil pe telefonie mobila, si 1.2 milioane de unitati generatoare de venituri pentru telefonia fixa, cifrele fiind destul de bune.

RCS & RDS. Problema este ca fata de jumatatea anului 2018 situatia nu s-a schimbat mai deloc, deoarece atunci operatorul a avut exact aceleasi cifre anuntate acum, deci nimic nu pare sa se fi schimbat in 6 luni la Digi Mobil. Desi intre jumatatea anului 2018 si finalul anului 2018 cateva sute de mii de clienti s-au portat in reteaua mobila a celor de la RCS & RDS, in realitate asta nu pare sa fi schimbat in vreun fel numarul total de clienti ai operatorului de telefonie mobila.

RCS & RDS. Anunt SURPRINZATOR privind Clientii Romani

RCS & RDS evolutie clienti romania
Numarul de unitati generatoare de venituri ale RCS & RDS, inclusiv Digi Mobil, la final de T2 2018.

RCS & RDS. Daca nu gresesc, si daca datele furnizate nu sunt gresite, atunci Digi Mobil are nevoie de recordurile la portari pentru a opri hemoragia de clienti, sau cel putin asa arata situatia pentru anul 2018. E foarte posibil ca RCS & RDS sa fi corectat situatia in 2019, si e oricum clar ca o duce mai bine decat Telekom, care tot pierde clienti de la un trimestru fiscal la altu, dar Orange si Vodafone sunt pe crestere de ceva vreme, fara recorduri la portari.

Potrivit Raportului anual pentru 2018 al companiei-mamă Digi Communications N.V., la finele anului trecut, filiala din România înregistra 1,2 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), în segmentul telefoniei fixe, și 3,4 milioane RGU, pentru serviciile de telefonie mobilă și date mobile.

RCS & RDS. Stim deja ca Digi Mobil are cele mai bune preturi dintre toti operatorii de telefonie mobila din Romania, dar costurile mici ale serviciilor se reflecta si in calitatea acestora, care este inferioara fara de ceilalti operatori de telecomunicatii. Chiar si in aceasta situatie, RCS & RDS ramane unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Romania, probabil cu peste 10 milioane de unitati generatoare de venituri in tara, iar 2018 a fost un an cu incasari record pentru ei.

RCS & RDS. E foarte posibil ca 2019 sa aduca noi cresteri de incasari pentru operator, mai ales daca numarul de clienti ai Digi Mobil va creste, in acelasi ritm cu numarului de clienti pentru restul serviciilor.