RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, Anuntul GROZAV in Romania

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, sunt vizate de un anunt grozav pentru Romania, iata ce realizare impresionanta a fost posibila multumita investitiilor facute.

RCS & RDS internet romania

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, sunt in centrul unul a nunt grozav care vizeaza toti clientii din Romania, totul fiind rodul unor investitii foarte importante facute de catre companii in ultimii ani in tara noastra. Mai exact, la final de an 2018 in Romania s-au inregistrat 19.9 milioane de conexiuni de internet mobil, si 5.1 milioane de internet fix, investitiile facute de catre RCS & RDS, si ceilalti operatori, aducand tehnologia in casele mai tuturor romanilorin ultimii ani de zile.

RCS & RDS. Dintre cele 19.9 milioane de conexiuni de internet fix, 10.1 milioane sunt 4G, 6.1 milioane sunt 3G, iar restul pana la 19.9 milioane de unitati reprezinta conexiuni mobile care sunt bazate pe tehnologii mai vechi si au conexiuni mai slabe. Traficul de internet inregistrat de catre clientii RCS & RDS, si ai altor operatori telecom, s-a dublat in 2018 la 2.6 GB/luna per utilizator, liderul pietei avand o cota de 40%, principalul concurent 25%, in timp ce restul insumau cei 35% ramasi din cota de piata.

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, Anuntul GROZAV in Romania

RCS & RDS internet romania 2018

RCS & RDS. Internetul mobil a evoluat deasemenea intr-un ritm foarte alert, ajungandu-se la 5.1 milioane de conexiuni in Romania in momentul de fata, cu 7% mai multe decat numarul inregistrat la finalul anului 2017. Cresterea s-a datorat intr-o buna masura si cresterii numarului de conexiuni de mare viteza, cu 16% fata de finalul anului 2017, peste 2 milioane dintre conexiuni fiind cu fibra direct la usa clientului, iar pentru asta trebuie sa le multumim celor de la RCS & RDS, in principal.

RCS & RDS. Dintre toate conexiunile, 69% au viteze de minim 100 Mbps in momentul de fata, 13% au viteze situate intre 30 Mbps si 100 Mbps, in timp ce restul de 18% au viteze mai mici de 30 de Mbps. 3.5 milioane dintre aceste conexiuni se afla in mediul urban, in timp ce 1.6 milioane se afla in mediul rural, discrepanta fiind mare dar normala, atat timp cat RCS & RDS, si ceilalti operatori, nu acopera foarte multe zone rurale, chiar si fara fibra.

RCS & RDS. In 2018 Romania a mers in continuare pe crestere in ceea ce priveste conexiunile de internet fix si mobil, iar acest lucru este imbucurator pentru tara noastra, impatimita a tehnologiei.