RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, Anunt MAJOR despre Clientii Romani

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, sunt in centrul unui anunt foarte important privind clientii din Romania, iata ce trebuie sa stii chiar in acest moment.

RCS & RDS telecomunicatii

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, sunt in centrul unui anunt absolut uimitor privind clientii din Romania, iar asta pentru ca anul 2018 pare sa fi fost unul destul de atipic pentru o tara atat de tehnologizata. Cei de la ANCOM au publicat ieri statisticile privind evolutia pietei de telefonie mobila, fixa, sau televiziune in Romania, iar pentru RCS & RDS, si restul gigantilor telecom, vin niste noutati extrem de interesante, dar si surprinzatoare pentru tara noastra.

RCS & RDS. Incepem cu televiziunea, deoarece abonamentele TV au inregistrat o crestere de 3% in numarul total, ajungand la 7.64 milioane de clienti in Romania, separat de crestere, inregistrandu-se si o micrare de la DTH la cablu, sau IPTV. In mediul urban predomina retelele prin cablu, iar in cel rural e la egalitate cu DTH-ul, insa interesant este ca liderul de pe piata TV, cel mai probabil RCS & RDS, avea 49% din piata la final de 2018, principalul competitor avand doar 19% din totalul abonatilor.

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, Anunt MAJOR despre Clientii Romani

RCS & RDS telecomunicatii 2018

RCS & RDS. 22.7 milioane de utilizatori activi ai retelelor de telefonie mobila s-au inregistrat pe final de an 2018, in crestere cu 1% fata de 2017, iar 12.7 milioane dintre ei aveau abonamente, in timp ce 9.9 milioane aveau cartele. Interesant este ca numarul total de minute vorbite in 2018 prin RCS & RDS, sau alti operatori, a scazut cu 1% la 68 de miliarde de minute, media lunara per utilizator fiind de 4 ore si 49 de minute vorbite, plus 57 de SMS_uri trimise, ceea ce arata ca oamenii probabil folosesc mai mult aplicatiile de mesagerie.

RCS & RDS. Pe de alta parte, traficul de voce pe roaming a crescut cu 58% fata de anul 2017 multumita posibilitatii de a utiliza beneficiile din abonamente nu doar in Romania, ci si in strainatate. Dintre toate serviciile de telefonie care au inregistrat cresteri in roaming, internetul are cea mai mare urcare, de 149%, iar in ceea ce priveste cotele de piata, liderul avea 39%, principalul competitor 30%, iar restul 31%, RCS & RDS fiind integrat in categoria cea din urma.

RCS & RDS. In 2018 piata de telecomunicatii din Romania a avut o evolutie foarte interesanta, in special in ceea ce priveste telefoania mobila, dar poate ca intr-o anumita masura acest lucru era de asteptat.