Google Chrome. Schimbare foarte IMPORTANTA in Browser

Google Chrome. O schimbare foarte importanta este implementata in acest browser, ea avand un impact foarte serios pentru utilizatorii care navigheaza pe internet.

Google Chrome escape

Google Chrome. O schimbare foarte importanta pentru browserul companiei Google a fost dezvaluita astazi, iar ea va aduce o imbunatatire semnificativa pentru utilizatorii din lumea intreaga foarte curand. Versiunea 76 a browserului Google Chrome, cea care va fi lansata in iulie 2019, va aduce aceasta modificare, ea avand menirea de a ii ajuta pe utilizatorii care sunt exasperati de reclamele ce le sunt deschise chiar in mijlocul ecranului.

Google Chrome. Inginerii companiei Google modifica felul in care functioneaza tasta “Escape” a tastaturii, astfel incat in momentul in care o pagina de tip pop-up este deschisa, ea nu va fi “activata” in mod automat pentru a rula cod JavaScript. Prin blocarea rularii codului JavaScript, Google Chrome va impiedica deschiderea altor pagini de tip pop-up, sau care acopera intregul ecran, ori chiar redirectionarea catre alte pagini la care oamenii nu vor sa ajunga.

Google Chrome. Schimbare foarte IMPORTANTA in Browser

Google Chrome escape tasta

Google Chrome. Incepand cu acea versiune a browserului, apasarea tastei “Escape” va fi asimilata gesturilor intreprinse pe un telefon, care nu actioneaza un buton, sau un link, din cadrul unui anumit website. Practic, atunci cand apasam pe ecran si glisam, un link nu e actionat, chiar daca facem apasarea in dreptul sau, iar butonul “Escape” urmeaza sa aiba o functionalitate similara asociata de catre Google Chrome incepand cu versiunea 76 ce va fi oferita in iulie.

Browsers prevent calls to abusable APIs (like popup, fullscreen, vibrate, etc.) unless the user activates the page through direct interactions. Not all interactions trigger user activation. For example, clicking on a link or typing in a textbox does, but swiping fingers on a screen or hovering with the mouse cursor doesn’t. Since users never intend to interact with the page through the ESC key, it should not trigger user activation.

Google Chrome. Schimbarea va ajuta inclusiv la impiedicarea anumitor atacuri de tip malware, compania Google spunand ca deja exista unul care abuzeaz tasta “Escape” in acest sens. Firefox are implementata o functionalitate similara pentru utilizatori, iar Google Chrome o va avea disponibila mai tarziu decat ar trebui, dar macar o are oferita, iar asta este o schimbare extrem de importanta pentru cei care folosesc browserul in momentul de fata.

Google Chrome. Nu se stie deocamdata in ce parte a lunii iulie a anului 2019 va fi lansata actualizarea pentru utilizatorii browserului, asa ca ramane de vazut cum va fi gandit totul.